Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Jedward hade full fart på Sommarkrysset Gröna Lund

Foto: Tobias Dahlén / Photo passion

Jedward mötte massor av sina Svenska fans på Gröna Lund som anordnade Sommarkrysset på lördagen. Det var inte svårt att märka vilka som var de största idolerna ikväll som även hade Brolle och Kicki Danielsson som gäster.Ganska allround på pappret alltså.

Många tjejer och en del killar hade kommit till Sommarkrysset på Gröna Lund i kväll och det var faktiskt rekord.En del hade skyltar och många hade skrivit JEDWARD på både tröjor och i ansiktet. En liten kille hade till och med en kopia av deras scenkostym från Eurovision song konsert.
Det är nämligen första gången som de irländska tvillingarna i Jedward spelar i Sverige.

Nu släpper de snart sin första skiva i en specialversion i Sverige och kommer så klart för att spela sin stora hit Lipstick.(En extranyhet som kanske inte alla vet är att de släpper sitt andra och Nya album i Augusti! Så det blir två skivsläpp på en månad!)

Brolle med den elvislena rösten kommer också delta i musikkryssandet och spela en ny låt.
Kicki Danielsson schlagerdrottningen kommer också sjunga lite såklart.

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion

Program ledare är den här gången Agneta Sjödin som hoppar in för Gry som har lite semester.
Hon har en skön liten snygg klänning i sommarhettan som överstiger 25 grader denna kväll.
Micke Kankanpääs orkester kompar som vanligt.

Agneta presenterar programmet och när Kicki och Jedward grabbarna slår lite volter vid en kort visit på scenen är publiken salig.

Foto: Tobias Dahlén / Photopassion

Vi drar igång hela showen med snabbkrysset och första artisten . Brolle kör igång med sin nya låt Like a shotgun!
Agneta får även lite hjälp av grabbarna John och Edward med en ledtråd till krysset.
Grabbarna verkar inte ha några problem med att bjuda på show.

Kicki Danielsson har faktiskt inte släppt en ny skiva sen 18år och nu kändes det att det var dags igen. Hon hade tröttnat lite på sig själv berättar hon för Agneta Sjödin i en lite intervju.

Under de små reklamavbrotten spelar vår trevlige artistansvariga Tommy Mattson en liten allsång med ”Leende guldbruna ögon” till publikens förnöjelse. Det kommer snart braka lös igen med. Jedward som får ungarna att skrika ganska direkt så fort de kommer in på scenen.

Elin vann snabbkrysset med 25000 och var såklart rätt ute med svaret VISBY!

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion

Kicki Danielsson kör sin gamla hit ”Varför är kärleken röd?” , hon kom på andra plats med i 1983 års melodifestival. Hon verkar ha lite problem ikväll med sången som var lite svajigaste laget. Men med hennes rutin grejade hon det ganska bra ändå. Jedward som sitter bredvid publiken kan inte låta bli göra lite vågen och vinka till publiken som reagerar direkt.

Jedward har fått uppgift att visa lite skyltar. Brolle som fyller 30 år snart och inom snar framtid kommer han faktiskt få ett barn. Han har till och med fått mor och systern att flytta in som grannar.

En liten överaskning blev det för en tjej i publiken.Hennes pojkvän friade på plats. Kul när ett par som förlovade sig live på tv.

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion

Jedward får sen äntligen köra sin ”Lipstick” så det hoppar och dundrar om det. Publiken sjunger med och klappar takten och det är lika bra som det ska vara. Barn och ungdomarna blir som tokiga när Jedward kommer igång. Deras energi smittar av sig på nåt konstigt vis. Låten kanske inte är världens bästa, det är här mer show och fart och fläkt som man brukade kalla det. Nu får man kalla det jedward kanske?

Kicki spelar en engelsk countryinfluerad låt som vara ganska hyfsad, ingenting speciellt. Publiken verkar gilla hennes låt iallafall, så vi får nog se henne snart på svensktoppen igen, bara av farten. Det är nästan självklart med en ny skiva på gång.

Krysset fortsätter med en vinnare som tog högvinsten på 100000kronor!

Det kommer såklart bli en avslutande låt med Jedward som bytt först till nån slags frackliknande klädsel sen kommer de med en tredje variant.

Jedward gillar svenska flickor. Gärna lite tokiga och är Jedward fans såklart.
Man kan se att John har ett Harrypotter ärr på pannan och Edward har ett ärr på läppen. Han ramlade med cykeln för tio år sen. (Några tjejer tyckte lite synd om honom. Oh, sa de och suckade.)
Jedward ska skriva autografer utanför sitt hotell säger dem, lite osäkert om de menar allvar.

 

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion

Som avslutning får vi höra dem göra den nygamla coverhiten ” under pressure (ice ice baby))”.
De hoppar, dansar och faller nästan ibland i ivern att bjuda publiken på nåt kul. En av dem hoppar ut i publiken lite grann bara sådär. Lite stagediving i mindre skala.
Men det är ju så kul att se dem och ungarna älskar dem verkligen.
Det blir kul att följa deras fortsatta äventyr.

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion

En liten rolig grej var att Agneta och hennes dotter fick vara med på scen iklädda Jedwards lipstickkläder. Agnetas dotter var överlycklig såklart, hon är redan ett stort fan.