Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Tredje gången gillt för Måns Zelmerlöv, publikrekord

 

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion

Idag var det tredje allsången med Måns Zelmerlöv med en rekordstor publik. Det var som vanligt populära artister i olika genrer.

Idag var det tredje gången för Måns, eller Måns Petter som han egentligen heter. Som han sa i början så är trean alltid bäst, såsom Gudfadern 3, eller Roxettes tredje skiva som var Joyride, eller Göta kanal 3, men det var nog ironi. 24 000 gäster är den bästa publiksiffran sedan 2006, men så var det också ett starkt startfält med populära nykomlingar som Sara Vargas, Veronica Veraggio och Erik Amarillo. Tre stycken stjärnskott. Vädret såg först hotande ut. Vid sju började molnen torna upp sig och strax därefter började det regna. Sedan regnade det till och från samtidigt som solen sken. Istället för ”denna blandning av sött och salt” kunde de ha sjungit ”denna blandning av regn och sol”.

Cabaré-inslag Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion

Tredje gången gick dessutom till stor del i tretakt, husband var dansbandet Roffez och första gästen var dansbandet Elisa`s. De sjöng egna låten ”Det här är bara början” och efter det var det allsång med en låt de hade valt. De hade valt en gammal dansbandsklassiker; ”Inget stoppar oss nu”. Den här gruppen kan bli årets dansband i Malung på lördag. De är nominerade till tre priser. Leif Kronlund som ska leda Guldklaven på lördag satt med bland de inbjudna gästerna och blev intervjuad av Måns.

Dansbandet Elisa´s Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion

Nästa artist blev presenterad som allkonstnär, DJ, författare, låtskrivare och sångare. Det är alltså Sara Vargas jag pratar om. Hennes låt ”Spring för livet” har legat 15 veckor på Svensktoppen. När hon framförde den blev det en väldigt allvarsam och respektfull stämning. Många tänkte väl på det som nyligen hänt i Umeå. Hon kom ju ut med skivan ”Spring för livet” i våras och hon planerar att komma ut med nästa skiva i vår nästa år. Den kommer att gå i samma stil. Hennes karriär har verkligen gått spikrakt upp sedan hon var med i Melodifestivalen. Det har varit en hektisk, men rolig, vår för henne. Hon berättade att hon har varit ledig fem dagar sedan februari.

Sara Vargas Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion

Allsången efter Sara Vargas framträdande var den gamla klassiska födelsedagssången ”Med en enkel tulpan” för att uppmärksamma att Kjell Lönnå fyller 75 år imorgon. Födelsedagsbarnet kom överraskande in på scenen och pratade med Måns och omvände hela publiken till en stor kör.

Kjell Lönnå Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion

Det är otroligt hur populärt Allsången blivit. När vi lämnade jazzkonserten på Solliden på måndagen kvart över nio på kvällen stod redan de första i kö för allsången dagen efter.

Erik Amarillo sjöng låten "Om sanningen ska fram" Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion
Veronica Maggio framförde sin populära låt "Jag kommer" Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion