Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Alpina landslaget på snö igen

Mölltal Foto: Wikimedia

Det svenska alpina landslaget är tillbaka på snö. Herrarna har sedan i fredags tränat i Mölltal, Österrike, och tjejerna reser under tisdagen, den 2 augusti, ner till Saas Fee i Schweiz.
– Det känns kanon att vara igång igen, säger herrtränare Magnus Larsson.

De svenska herrarna skulle egentligen ha tränat i Juvasshytta i Norge men där har snön regnat bort och nu är det Österrike som gäller. Och i Mölltal har träningen varit bra.
– Det ska bli kallt och sol nu och i går, söndag, var underlaget riktigt bra. Vi kör både slalom och storslalom och killarna känns taggade, säger tränare Magnus Larsson.
I dag, måndag, kommer även fartgänget till Mölltal med undantag för Patrik Järbyn som tränar med USA just nu.
– På slalomsidan jobbar vi med en del tekniska nya grejer för att utveckla åkningen och köra snabbare. Alla åker kompakt och nu handlar det om att få till detaljerna för varje individ. Killarna känns enormt motiverade. Jag tycker att de var vältränade i fjol men jag måste säga att de verkar ännu bättre i år. Det är ju också första året som vår fystränare, Oscar Larsson, fått chansen att jobba kontinuerligt med killarna under våren och sommaren, säger Magnus Larsson.

De svenska tjejerna går på första snölägret i morgon, tisdag, i Saas Fee där världscup, europacup och även så småningom juniortjejerna sluter upp.
– Vi ser fram emot att äntligen få gå på snö. Alla tjejerna är väl förberedda och det blir kanon att få tio dagar på snö nu, säger damchef Fredrik Steinwall.
Fysträningen under sommaren har fungerat bra för samtliga tjejer och motivationen att gå vidare på snö är stark.
– Vi är verkligen grymt motiverade och det känns att tjejerna är sugna på att det ska dra igång på allvar. Det här blir också premiär med hela det nya gänget med nya tränarna Pavli Cebulj, Pierre Olsson och vår nye fystränare, Robert Nilsson, vilket så klart känns spännande, säger damchef Fredrik Steinwall.

Den 22-23 oktober går alpina världscuppremiär i Sölden, Österrike, där storslalom står på programmet.

Källa: CisionWire