Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Rinkebyakademien återinvigd av H.K.H Prins Daniel

Foto: Wikimedia

Drygt ett år efter att Rinkebyskolans annex förstördes i en uppmärksammad brand har nu H.K.H Prins Daniel återinvigt den nya Rinkebyakademien. Finansborgarrådet Sten Nordin (M) talade vid invigningen i dag om vikten av att unga ges uppmärksamhet och blir sedda för att lyckas, något Rinkebyakademien och dess medarbetare lyckats med.

– Det kändes mycket bra att i dag se H.K. H Prins Daniel återinviga den nya Rinkebyakademien. Rinkebyakademien har etablerat som en viktig länk mellan unga människor och såväl utbildning som arbetsmarknad, säger finansborgarrådet Sten Nordin (M).

– Rinkebyakademien är en källa till stolthet för många rinkebybor och stockholmare, därför kändes alldeles självklart att vi skulle agera skyndsamt tillsammans med andra goda krafter för en återuppbyggnad efter branden, säger finansborgarrådet Sten Nordin (M).

Närvarade vid nyinvigningen gjorde också bland andra Rinkebyskolans rektor Börje Ehrstrand och Rinkebyakademiens ordförande Stavros Louca. Den nya fastighetens fasad, skapad av konstnären Sonja Larsson, presenterades av Måren Castenfors, chef för Liljevalchs konsthall.

Om Rinkebyakademien
Rinkebyakademien startade sin verksamhet 2008 och har sedan dess varit en plats för utbildning och trygghet för många unga i Rinkeby. Akademiens målsättning är att, med skolan som bas, skapa ett forum för kontinuerliga kontakter mellan skola och arbetsliv, genom personliga relationer mellan elever och yrkesmänniskor. Ett mentorskapsprogram guidar ungdomarna in i vuxenvärldens arbetsliv och lär dem de koder och sociala färdigheter de behöver i framtiden, både som arbetstagare och arbetsgivare.

Källa: Moderaterna i Stockholms stad