Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Sundsvalls gymnasium blir referensskola till Skolverket

Sundsvalls gymnasium blir referensskola till Skolverket och kommer i samarbetet att agera bollplank i frågor gällande utveckling av kvalitetsarbete i Sveriges gymnasieskolor. Måndagen den 24 oktober besöker Skolverket Sundsvall så gymnasiet får komma med sina idéer.

Genom den nya skollagen, som trädde kraft den 1 juli, förstärktes kravet på ett systematiskt kvalitetsarbete. I samband med den nya lagen avskaffades även kravet på kommunal skolplan och kvalitetsredovisning.

Under sommaren efterlyste därför Skolverket referensskolor och referenspersoner som kan vara bollplank vid utveckling av stödet till skolors och huvudmäns systematiska kvalitetsarbete. Intresset att delta som referensskola visade sig vara stort och Sundsvalls gymnasium är en av de gymnasieskolor som har valts ut till referensskola.
– Vi hoppas och tror att vårt samarbete ska stimulera vårt eget kvalitetsutvecklingsarbete, säger Birgitta Nordin Persson, kvalitetsutvecklare på Sundsvalls gymnasium.

Skolverket förväntar sig att Sundsvalls gymnasium vill utbyta idéer om systematiskt kvalitetsarbete och återkommande ge synpunkter på olika stödmaterial. Både sådana som redan är befintliga men också om sådana som ska tas fram.

Skolverket planerar att besöka de utvalda verksamheterna en gång under höstterminen 2011 och en gång under vårterminen 2012 för att ta del av deras erfarenheter och synpunkter.

Källa: Sundsvalls kommun.