Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

King King Blues – blåtoner och högenergi från Skottland

King King Blues Foto: Kulturiväst

Fyra supermusiker med blues i blodet och ett hejdundrande tempo landar snart i Sverige. Sedan King King debuterade häromåret har bandmedlemmarna knappt hunnit hämta andan mellan konserter, turnéer och skivinspelningar runtom i Europa. Nu ångar de vidare mot Skandinavien och den västsvenska musikscenen med ylande gitarrer, smittande charm och kilt.

– Det är mycket klös, men med en speciell glimt i ögat och gott om blåtoner, säger Marie Bävholm, turnéproducent på Kultur i Väst.

Det är Marie som fångat upp bandet på den brittiska musikscenen och tipsat konsertarrangörer i Sverige.

Internationellt erkända
Bluesbandet King King från Skottland debuterade häromåret på Monaghan Blues Festival på Irland. Detta innebär ingalunda att musikerna i bandet är några nybörjare. Framförallt har sångaren Alan Nimmo gjort sig känd för sina tidigare framgångar med gruppen Nimmo Brothers. Med sig i det nya bandet har han tre hungriga, internationellt erkända musiker, alla i 35-årsåldern.

Hyllade skivor
Tillsammans utgör de ett nytt, spännande team i bluessfären. Under 2010 kom King Kings första gemensamma platta, Broken Heal, som tätt följdes av Take My Hand 2011. Bägge har hyllats av både bluestidningar och dagspressens kritiker.

– Det är extra roligt att kunna erbjuda högoktanig blues av den här klassen, med ett annat ursprung än det amerikanska, tycker Marie.

King King består av sångaren Alan Nimmo som även spelar gitarr, Lindsay Coulson på bas, Patrick Milner på keyboard och Craig Blundell på trummor. Bandet är hemmahörande i Glasgow.

Källa: Kulturiväst

KULTUR I VÄST
Förvaltningen Kultur i Väst är en del av Västra Götalandsregionen. Vi tror på stora upplevelser för den enskilda medborgaren och utvecklande samarbeten med kommuner, organisationer och föreningar. I vår verksamhet ingår det regionala biblioteksuppdraget och delar av det regionala musikuppdraget. Kultur berikar livet – vi vet hur!