Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Allt om hälsa-mässan

På torsdagen startade den stora Allt om hälsa mässan i Älvsjö ,parallellt med matmässan Mitt kök. Det är en mässa som fokuserar på fysisk,medicinsk och även lite själslig hälsa också. Det finns alla de vanliga och lite ovanligare typer av fysiska redskap, träningsmetoder, olika hälsokurer ,kosttillskott, förreningar och organisationer på plats. Det finns massor av olika avdelningar med mer eller mindre avancerade övningar, tester, smakprov och en av de populäraste avdelningarna var hälsokontrollen.

Det finns ju massor av uppvisningar och föredrag om olika träning kostråd, medicin ,olika nyheter och många aktiviteter där allmänheten fick prova på så klart.
Vid den stora scenen fick vi bland annat se den härliga fitnessgurun Blossom visa zumbadans träning. Det verkar hjälpa henne att hålla sig bra i form. Som hon sa själv , ”-Det är inte så illa för att vara en som snart ska fylla femtio.” Hon ser ju faktiskt ganska fräsch ut kan vi erkänna.

Man önskar att man visste mer och gjorde ens hälften av detta när man var ung och rask. Som medelålders kan det vara lite svårare att komma igång och hålla formen kontinuerligt. Men det finns ju många olika former av träning. Klassiska Friskis och svettis var också på plats liksom flera av de större träningsgymen.

Om man har lite ömma muskler eller bara känner sig lite stel, så kan ett besök hos nån av de olika massörer ,kiropraktiker eller naprapater kanske hjälpa. Det var tyvärr lite kö så vi hann inte testa själva men efter tidigare tester känns det oftast lite bättre efteråt. På tal om avslappning så finns det faktiskt en liten yoga avdelning också där de kör lite olika sessions. Prova på gäller oftast mot en mindre summa.

Det finns såklart massor av olika hälsoböcker och tränings tidskrifter på mässan. Förutom prylar som förbättrar träningen finns även det både kläder och andra tillbehör att handla.
Är man bara lite intresserad av idrott och träning eller hälsosam livsföring så hittar man massor av information om det på denna mässa. Blir man lite hungrig av allt spring på området finns det en mindre restaurant i C-hallen och flera andra ställen vid entrén och vid området mellan A och B hallarna.