Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ny roman om äldrevården

Foto: Ordfront förlag.

I dagarna släpps Jag ska egentligen inte jobba här, som är Sara Beischers debutroman. Den handlar om äldrevården och de som jobbar där – om stress och empati, om döden, ensamheten och kärleken. Om blöjor, drömmar och ljummet kaffe.

Jag ska egentligen inte jobba här är berättelsen om Moa som är 19 år och som just har flyttat till Stockholm för att bli skådespelare. I väntan på det stora genombrottet tar hon jobb som vikarierande vårdbiträde på ålderdomshemmet Liljebacken. Där ställs hon inför kroppsvätskor, död och demens, men också inför riktiga människoöden, både de gamlas och de hårt arbetande kollegernas. Moa börjar ifrågasätta vad som egentligen är viktigt i livet, och vad som är värt att drömma om.

Sara Beischer är 28 år, bor i Halmstad och har just avslutat sin lärarutbildning. Hon har redan synts på flera håll i media och pratat om äldrevården, privatseringarnas konsekvenser och om vikten av värdighet och närhet snarare än kronor och ören. Hon har själv flera års erfarenhet av arbete inom äldrevården, både på äldreboende och inom hemtjänsten.

Källa: Ordfront förlag.