Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Melodifestivalen: Ulrik Munther till final

17-åriga Ulrik Munther gick direkt till final i andra deltävlingen som gick i Göteborg. Han och rockabilly-gruppen Top Cats stack ut i ett slätstruket startfält.
Den andra låten att gå vidare till finalen i Globen var ”Shout it out” med David Lindgren

Melodifestivalen, som igår gick i Göteborg, var som vanligt ingen framgång för de stora kändisarna. Alcazar-stjärnan Andreas Lundstedt klarade inte ens första omröstningen. Och det gjorde inte heller Sonja Aldén. Det är väl ungdomarna som är mest engagerade och röstar, och de har sina egna idoler. Den första att gå vidare till finalen, och få framföra sin låt en gång till, var flickidolen Ulrik Munther med sin låt ”Soldiers”. Han är bara 17 år men är ändå inte helt oerfaren när det gäller Melodifestivalen. 2009 vann han Lilla Melodifestivalen med sin låt ”En vanlig dag”. Nu har alltså chansen att även vinna stora Melodifestivalen.

Veckans startfält var väldigt slätstruket. Det var väldigt mycket sega pop-låtar. De enda som stack ut på något sätt var Ulrik Munther med sin gitarr och munspel och rockabilly-gruppen Top Cats. De lät väldigt lika förra årets deltagare Playtones. Men Top Cats kommer från Värmland och Playtones från södra Sverige. Playtones kom ju till final, och slutade i mittfältet. Top Cats gick iallafall vidare till Andra chansen. Vi får väl se om de lyckas ta den chansen.

Den kända artist som lyckades gå längst var faktiskt Thomas di Leva. Han klarade första omröstningen men föll i andra. Så det hjälpte honom inte riktigt att ha anpassat låten för att passa bättre in i Melodifestivalen. Hans låt ”Ge aldrig upp” lät som en vanlig poplåt och inte väckelsemöte som han brukar låta. Så man kan säga att det enda sätt han stack ut på var genom att inte sticka ut. Man blev förvånad över att hans låt lät så ordinär. Men det är ett fall framåt när det gäller honom. Han hade sin kaftan på sig som vanligt, med en blixt på den här gången.

Den andra låten att gå vidare till finalen i Globen var ”Shout it out” med David Lindgren. Han fick ledigt från Tomas Ledins musikal den här kvällen för att kunna vara med i dagens deltävling. Det var en rockig pop-låt som går att lyssna på.

Gruppen Timotei med fyra blonda tjejer slog igenom med en skräll i Melodifestivalen för två år sedan med sången ”Kom”. I år ställde de upp med sången ”Stormande hav”, som hade lite annan stil än vad vi är vana att höra från dem. Det var en något tyngre låt. Det var mindre trall-pop, och väldigt mycket schlager. Till skillnad från Thomas di Leva så lönade det sig för dem att byta stil. De lyckades gå vidare till Andra chansen.