Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Stor överaskning när Molly och Björn feat. Sara Li tog finalplatserna i Leksand

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

Delfinal 3 av Melodifestivalen på lördagen hade några fina överaskningar och skön underhållning för de flesta musikintresserade. Efter en lång kväll med många fina låtar stod till slut Molly Sandén och Björn Ranelid feat. Sara Li som vinnare och går direkt till finalen! Unga Youngblood och erfarne Andreas Johnson får åka till Andra chansen.

Programledarna  Sarah Dawn Finer och Gina Dirawi sjöng en låt om hur man skulle säga deras namn helt rätt. Lite kul och lite annorlunda, men det funkar ganska bra. Nu kör de strax igång tävlingen!

Unga killarna i gruppen Youngblood gör den hyfsade pojkband låten ”Youngblood” med dansnummer och ganska bra tryck i refränger. Med lite stylade trasade kläder och olika look, studsar de närmast omkring på scenen. Lär bli en stark kandidat att gå vidare.

Maria BenHaji sjunger  en fin powerballad  ”I mina drömmar”, med brinnande ljus som stillsam bakgrund.

Mattias Andreasson gör en lite sorgsen men högklassig poplåt med hjärta, med hög hitfaktor  ”Förlåt mig”. Har en stor potential att gå vidare.

New Generation gör en riktig dunkande discopoplåt . Just a little bit. Coola vitsvarta glittriga dressar och en passande koreografi och mycket blinkande disco lampor, sitter ganska bra.

Carolina Wallin Pérez , hennes ”Sanningen” var en ganska fet låt i medeltempo med lite skön vibe känsla. Skönt sound som är lite annorlunda med mycket trummor. Osäkert kort och kanske lite för snällt.

Den mest erfarna i dagens startfält, Andreas Johnson gör lite klassisk andreas pop ”Lovelight” med skön pumpande basgång och lite rockrytmer, kanske lite tuffare än tidigare, men det kan bli bra. Kunde varit lite mindre ljudmatta kanske. Spännande se hur den går hem i stugorna.

Molly Sanden framför en kraftfull powerballad som berörde henne mycket enligt egna ord. ”Why am i crying”  börjar stillsamt och blir sen ett ganska fint  nummer och levererar ganska mycket känsla. Kraftfullt och starkt. Skönt med hennes coola svarta läderklädsel som stod ut lite från de normala dressarna.

Björn Ranelid med Sara Li gör en väldigt annorlunda låt där de blandar poesi med sång till pumpande dansmusik. ”Mirakel” är som en udda fågel som kan lyfta eller kraschlanda direkt. Det är synd att det inte blev en riktig låt kanske. Sara sjunger och showar proffsigt medan Björn poserar lite när han levererar några rader text. Spännande se vad folk tycker om denna låt!

Frågan är nu vilka som kan gå vidare.

Det känns ju som ett ganska jämn deltävling. Här kan nästan alla gå vidare.

Efter första omröstningen gick Youngblood,  Mattias Andreasson ,  Andreas Johnson,  Molly Sandén och  Björn Ranelid vidare till den andra omröstningen .

Paus underhållningen blev sen den svenska gruppen Circus Anton som tolkar Pontares ”Silverland” i en helt skruvad och alldeles egen version. Svårt att beskriva uppträdandet , måste nog ses för att förstå grejen.

Dags för resultatet i andra omröstningen.

Molly Sandén gick vidare direkt till final i denna tävling. Hon var så lycklig att det var lite problem att sjunga den andra gången . Hon hoppas att inte de kommer visa det uppträdandet igen,  gick lite så där. Det var så skönt att få släppa ut allt i denna känsloladdade låt .Hon hoppas att det blir lättare och bättre när har hunnit smälta detta. Så eventuella tårar var bara rena glädjetårar.

Sen gjorde Youngblood omedelbart succe genom att ta sig till Andra chansen i deras första melodifestival.

Efter en stunds väntan blev det också klart att Andreas Johnson ”Lovelight” gick till Andra chansen.

Avgörandet vem som skulle gå till finalen i globen var ganska spännande och ställer verkligen allt på sin spets. En till final och den andra får lämna melodifestivalen . Nu stod det mellan Mattias Andreasson ”Förlåt mig” och Björn Ranelid med Sara Li ”Mirakel”.

Och nu hände det otroliga som inte ens dem själva trott var möjligt. Björn Ranelid och Sara Li tar sig direkt ända till finalen i Globen. Svenska folket har tydligen gillat deras mycket annorlunda låt ”Mirakel ” så mycket att de får åka till finalen. Stackars Mattias Andreasson får nöja sig med en femteplats den här gången.

Finalister så långt är Loreen, Dead by April, David Lindgren,Ulrik Munther som nu får sällskap av Molly Sandén och Björn Ranelid feat, Sara Li.