Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Överaskande bidrag i tredje delfinalen av Melodifestivalen

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

På melodifestivalens genrep i Leksand fick vi se och höra de olika bidragen som visade upp en ganska hög kvalitet. Ett av bidragen som verkligen överraskade var Björn Ranelids låt – Mirakel med Sara Li.En annan intressant artist var bland andra solodebuterande Mattias Andreasson som kan ha en svensk hit med sin låt – Förlåt mig.

Bland deltagande bidrag var det mest annorlunda den mycket omskrivne författaren Björn Ranelids låt – Mirakel. Han levererar ett par rader poetiska texter medans den clubbaktiga musiken spelar och backas snyggt upp av sköna Sara Li på sång med en grupp showdansare. Detta är första gången en författare och en artist står på samma scen i melodifestivalen.

Är det bra då? – Nja, det är snyggt gjort, men någon schlagerlåt är det inte, så frågan är bara om svenska folket kommer rösta på den. Den kan slå igenom som en bomb eller bara bli en kuriositet i schlagerhistorien.

Det övriga startfältet toppas enligt vår mening av Mattias Andreasson med den svenska låten – Förlåt mig och Love Generation med discolåten – Just a little bit samt schlagerräven Andreas Johnson som är tillbaka med den lite tuffare poplåten – Lovelight.

Sen har vi pojkbandet Youngblood, Molly Sandén, Carolina Wallin Pérez och webbjokern Maria Ben Haji som kanske kommer locka många röster.
Det blir helt klart en rolig och spännande delfinal igen i Leksand. Kolla på lördagens final så får ni se en trevlig och kanske överraskande bra underhållning.