Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Vinnare i delfinalen Malmö blir Danny och Lisa

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

Vinnare i delfinalen i Malmö blev Danny Saucedo med sin ”Amazing” och skönsjungande Lisa Miskovsky med ”Why Start A Fire” som nu får åka till finalen i globen.  Med sina fina framträdanden lyckades de bäst attrahera publiken att rösta. Till andra chansen går hårdrockarna Dynazty och Lotta Engberg och Christer Sjögren.

I delfinalen i Malmö deltog en härlig blandning av artister som har ganska olika både stilar och erfarenheter. Det var som vanligt en del skoj mellan programledarna Sarah och Gina. De inledde med ett helt shownummer där de var så glada över att Helena Bergström äntligen var tillbaka, med en liten rolig vink till Ranelids låt från förra veckan.
Startfältet presenteras normalt innan tävlingen och vi ska inte vara sämre.

Charlotte Perrelli – The Girl
Charlotte Perrelli har lyckats med det som bara fyra musikakter gjort – vunnit för Sverige i Eurovision Song Contest. Men den forna vinnaren tvivlar på att hon kan upprepa bedriften i år. ”Det är nog ingen risk att det sker”, säger hon.
Vi var lite tveksamma hur det skulle gå för Charlotte den här gången men hon gjorde ändå ganska bra ifrån sig.

OPA! – Allting blir bra igen
Låtskrivare: Michael Sideridis.
OPA! står för årets kanske mest internationella inslag i Melodifestivalen. Med sitt bidrag för de in grekiska folktoner i tävlingen – trots att de hör till den minoritet i festivalen som sjunger sitt bidrag på svenska. Den kändes inte riktigt passa som en låt för melodifestivalen än så länge utan mer för svensktoppen eller på en chartersemester. Schysta killar som säkert kan gå långt utanför melodifestivalen.

Dynazty – Land Of Broken Dreams
Dynazty gör i år sin debut i Melodifestivalen, men hårdrocksgruppen skymtade i tävlingen redan i fjol – då som mellanakt. Nu tävlar de själva med en pompös hårdrockslåt med 90-talsinfluenser. Deras show var helt klart imponerande men kanske är svår att nå ut med genom tv rutan.

Lotta Engberg och Christer Sjögren – Don’t Let Me Down
Låtskrivare: Lasse Holm, Lars ”Dille” Diedricson.
Lotta Engberg och Christer Sjögren har båda rutin från Melodifestivalen – nu tävlar de för första gången tillsammans. Trots det är deras bekantskap långt ifrån ny. De har lite problem att övertyga oss men de är ju väldigt populära och säkra på scen.

Hanna Lindblad – Goosebumps
Låtskrivare: Hanna Lindblad, Linda Sundblad, Tony Nilsson.
Hanna Linblad är musikalartisten som kan spela alla roller – må det vara sagofigurer, en het cabaretsångerska eller Marilyn Monroe. Nu ska hon visa upp vem hon själv är i det 80-talsinspirerade och energifyllda bidraget ”Goosebumps”, som blir en utveckling på hennes bidrag från 2010.
Hon är ju suverän som showartist men kanske inte når hela vägen med den här låten.

Axel Algmark – Kyss mig
Han bor i Norrland men inspireras av Göteborgs stolthet Håkan Hellström. Efter att ha vunnit både Sjöviks schlagerfestival och Svensktoppen nästa i Jönköping är Axel Algmark nu redo för Melodifestivalen med en låt han beskriver med ett ord: ”Party”.
Det är ett riktigt glatt nummer där han studsar omkring och sjunger väldigt likt Håkan. Kanske bliir svårt att nå fram till denna publik.

Lisa Miskovsky – Why Start A Fire
Lisa Miskovsky slog igenom stort för tio år sedan och har under sin karriär tagit emot en rad prestigefyllda musikpriser. Nu satsar sångerskan och snowboardåkaren på att bli årets vinnare av sångfågeln.
Med den fina scenshowen som hon genomför galant och stilsamt är lysande. Har en stor chans.
Danny Saucedo – Amazing
Dannys Melodifestivaltrend är solklar. När han tävlade med EMD 2009 kom han trea. I fjol tävlade han som soloartist och slutade på andra plats. Nu ställer Danny upp igen – denna gång med siktet inställt på vinst.
Dannys show är fantastisk och visar vilken artist han är ut i fingerspetsarna.

Vidare till andra omröstningen blir:
nummer 7 Lisa Miskovsky
nummer 3 Dynazty
Nummer 8 Danny
Nummer 1 Charlotte Perelli
nummer 4 Lotta Engberg och Christer Sjögren

Under tiden vi väntar på slutröstningen får höra en ny version av ”The Hunter” som Melody Club normalt framför. Men nu är det Sarah Dawn Finer som sjunger låten i ett lugnare tempo. Sarah har en fantastisk röst och gör denna låt underbar och sensuell.

Lisa Miskovsky går direkt till final, så vi hade inte helt fel ,hon var till och med populärare än väntat!

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.
Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

Till andra chansen går sen Dynazty och Lotta Engberg och Christer Sjögren.

Danny tar den sista finalplatsen efter att fått vänta in i det sista.

Charlotte Perreli får tyvärr lämna tävlingen.

Det är faktiskt ett ganska bra resultat , Danny vinner  som stor favorit och Lisa Miskovsky visar vilken strålande artist hon är och åker direkt till globen. Fantastiskt roligt och kanske lite annorlunda än vi tippat, men vi kände på oss att hon skulle kunna slå igenom i stugorna.  Lotta coh Christer tar sig till andra chansen med hårdrockana Dynazty.

Stort grattis till Danny för vinsten ,vilken perfekt present till honom på 25 årsdagen.

Text: Joakim Holmberg, Åsa Jönson, Melanie Mattson( research).