Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Thorsten Flinck och Top Cats tog andra chansen till finalen i Globen

På melodifestivalen Andra chansen i Nyköping blev det något överraskande Thorsten Flinck med Revolutionsorkestern och rockabillygrabbarna Top Cats som tog finalplatserna till Globen.

Efter en strålande dag var det dags för Andra Chansen i Nyköping. Programledare var som vanligt skönsjungande Sarah Dawn Finer som skötte sig mycket bra. Hennes inledande sång i en grönskimrande klänning ”Only one night” var underbar och svängig på en gång. Det började som en skön ballad och övergick sen till mer discosväng, vilket faktiskt funkade bra.

Sarah gick så klart igenom dagens tävling och presenterade de tävlande i de olika duellerna.För att inte bli för långrandig så satte de igång med duellerna på en gång.
I den första duellen hade vi Dynazty som utmanades av Top Cats. Hårdrock mot rockabilly-rock där alltså. Vi ansåg att det var lite fördel för Dynazty. Att det skulle vara mer hårdrocksfans som tittar än rockabillyfans. Deras shower är ju väldigt olika , Dynazty har en mer spektakulär klassisk hårdrockshow med mycket pyrotekik ,bomber, ljus, eld och rökeffekter. Top Cats kör traditionell rockabilly-show där de bara står rätt upp och kör sin grej, fast det blir ett parti med handklapp och bassisten gör en liten stunttrick genom att klättra upp på sin ståbas, mer än så var det inte. Men publiken verkar uppskatta båda uppträdanden. Det blir nu en nervös väntan medan röstningen pågår.

Medans röstningen pågår pratar Sarah lite med duellens deltagare och vitsar lite grann bland annat om hårlängd och Elvis är mer Rock n roll? Vi får snart nog veta röstningsresultatet – vidare till semifinal 1 går Top Cats!! Lite överraskade blev vi allt, men det finns många rock n roll-fans där ute bland tittarna.

Nästa duell om semifinalplats 1 blir mellan rockräven Andreas Johnson och skönsjungande tjejerna i Timotei . De har såklart helt olika stilar och look på showerna. Andreas Johnson kör en klassisk egen poprock-låt med ett helt band på scen som han brukar låta enligt egen utsago. Vi tyckte att hans låt ”Lovelight” var bra, men kanske lite tuffare än hans tidigare melodifestivalbidrag. Vet inte om alla som gillade hans flört med beatles tidigare fick nåt, det här är modernare och känns lite smalare och inte så trallvänligt, vilket kanske är ett måste för att vinna?
Timotei gör en lite annorlunda låt än förra gången, men håller sig ändå inom deras eget speciella sound med traditionella instrument och etnopop .Deras låt ”Stormande Hav” är glad och trallvänlig och sen ser de ju så vackra ut på scenen, blir en mycket snygg svängig popshow.

Efter denna duell får Sarah fråga tjejerna i Timotei om de sett Andreas show i Ladies Night och skrikit då han kommer in? Ja visst gjorde vi det! säger de. Andreas är ju inte ovan med tjejer kan man säga, till och med dottern fick följa med mamma till andra chansen. Timotei är ju säkert en decimeter längre än Sarah och Andreas vilket hon direkt berörde. Vi får till slut vårt andra resultat – vidare till semifinal 1 blir Timotei!

Så i semifinal 1 kommer Top Cats få möta Timotei om en plats i finalen i Globen.

Duellerna fortsätter strax med Torsten Flinck med hans band Revolutionsorkestern som får möta veteranerna Lotta Engberg och Christer Sjögren.

Torsten Flinck gör lite textmissar under framförandet av sin låt ”Jag reser mig igen”. Kanske vart han bara lite nervös eller bara tappade bort texten ändå. Under spelningen hörs en del visslingar och rop, men det var svårt avgöra om de gillade eller ogillade hans bidrag.I slutet av denna lite sorgsna låten får han en hel del jubelrop då det liksom lyfter sig lite.

Lotta Engberg och Christer Sjögren gör sin duettballad ”Dont let me down” som vanligt med ett leende på läpparna. Det är ett par glada artister som får en del uppskattande applåder efter sin fina spelning. Det gick ju faktiskt utan några märkbara problem.

Sarah samlar ihop duellens deltagare Torsten Flinck och Lotta Engberg och Christer Sjögren medan vi väntar på röstningen. Vi får höra Christer göra ett lågt B med sin basstämma och Torsten får erbjudandet av Sarah att göra Moliere med Lotta. Torsten som tidigare jobbat med Christer tackar för erbjudandet ,men hon får stanna med Christer istället.
Dags för resultatet – till semifinal 2 går Torsten Flinck kanske inte helt oväntat!!

I den fjärde duellen om semifinal 2 möts Sean Banan och Youngblood. Banan-hiphop mot pojkbandspop alltså.
Det kan bli lite tufft med många barn som älskar Sean och många tjejer gillar såklart de unga killarna i Youngblood.

Sean Banan kör sitt fint korriograferade och mycket annorlunda hiphoprap-nummer ”Sean den förste Banan” med rekordmånga 17 klädbyten. Det är trallvänlig refräng och en rolig text, kanske inte så bra för svenska nördarna men vem bryr sig annars, det svänger ju! Det är snyggt, lite fult och spektakulärt och mycket underhållande nummer Sean Banan gör.

Youngblood gör ett ganska bra nummer med mycket sång och dans som alla pojkband måste kunna. Det är snygg korriografi och sång och dans sitter bättre för varje gång vi ser dem med ”Youngblood”. Vi får se vilka som gillar dem bäst.

Sarah skojar med Sean Banan och grabbarna i Youngblood lite medans röstningen pågår. Sean har tydligen fått tillökning, han har dockan Estelle med för Daniel och Victoria måste ju vara lite lediga så han är barnvakt åt dem ikväll. Det blir bara mer skoj och galnare för varje gång man ser Sean Banan.
Reslutatet är klart – vidare till semifinal 2 blir Sean Banan!!

I semifinal 2 möts alltså Torsten Flinck och Sean Banan, ganska bred tävling eller hur?

Först ut i semifinal 1 blir Top Cats med sin ” Baby Doll” som svänger ganska bra ändå på sitt sätt. Man förflyttas bakåt i tiden då brylcreme och Elvis var det coolaste som fanns.

Sen får Timotei visa sina talanger med sin ”Stormande hav ” igen och det svänger om tjejerna som verkar ganska harmoniska på scenen. Inga nerver eller annat som felar.

Nu blir det en lång väntan på resultatet som presenteras efter den andra semifinalen.

Semifinal två inleds av Torsten Flinck som den här gången inte gör några missar, han får till och med ett litet leende på läpparna på slutet när publiken jublar åt hans framförande av ”Jag reser mig igen”.
Han avslutar lite lustigt med näven i luften bakom sin egen lilla röda scenduk.

Sean Banan gör sitt udda och roliga nummer lika proffsigt och lustigt som tidigare. Dansen sitter som den ska och allt verkade funka bra för ” Sean den förste Banan”. Med denna show visar han iallafall vilken underhållare han är.

Resultatet kommer strax –
Vinnare av semifinal 1 blir Top Cats!

Här följer en liten paus innan nästa finalist levereras.

Vinnare av semifinal 2 är Torsten Flinck med Revolutionsorkestern!!

Lite oväntat resultat kanske men absolut ingen knallsensation, det var jämnt hela vägen fram till avgörandet. Årets sista finalister är nu då Top Cats och Torsten Flinck med Revolutionsorkestern!
Vi på Aftonkuriren gratulerar de glada vinnarna och önskar de stort lycka till i finalen i Globen nästa vecka.