Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Skanska-anställda i Peru frisläppta

De kidnappade Skanska anställda i Peru släpptes igår meddelar Skanskas, Vd Johan Karlström. Han utrycker en stor lättnad och är väldigt tacksam över att kunna bekräfta denna goda nyhet.

Med stor tacksamhet kan vi bekräfta att våra peruanska medarbetare som måndagen den 9 april tillfångatogs i Kepashiato, ett samhälle nära staden Cusco i Peru, idag har släppts fria.

– Det är svårt att uttrycka den lättnad och glädje jag känner över att våra medarbetare nu kan återförenas med sina familjer och säkert återvända hem, säger Johan Karlström, VD och koncernchef för Skanska.

Vi kan bekräfta att de är vid god hälsa, efter omständigheterna.

– Vi vill rikta ett innerligt tack till den peruanska regeringen och myndigheterna, vår kund Transportadora de Gas del Perú, TGP, samt byggbolaget Construcciones Modulares för deras ovärderliga stöd och samarbete. Våra tankar går samtidigt till de anhöriga till den peruanska kaptenen Nancy Flores Paucar som dödades och vi hoppas på ett snabbt tillfrisknande för de skadade, säger Johan Karlström, VD och koncernchef.

Alla förhandlingar med kidnapparna har skötts av den peruanska regeringen och myndigheter. Av det skälet kommenterar Skanska inga ytterligare detaljer kring frisläppandet.

Källa: Skanska.