Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Gratis offentliga toaletter till Göteborgarna

Nu inför JCDecaux gratis offentliga toaletter i Göteborg. Initiativet omfattar 15 toaletter placerade i centrala delarna av staden.

Att förslaget om gratis toaletter har blivit aktuellt beror på att stora framsteg har gjorts med digitalisering av driften av de offentliga toaletterna. Toaletterna är uppkopplade 24 timmar om dygnet mot en driftcentral som ser till att driften hela tiden underhålls optimalt med hänsyn till säkerhet och hygien.

– Gratis offentliga toaletter som alltid är fräscha och rena är framtidens melodi, vårt mål är minst 500,000 besökare första året med gratistoaletter i Göteborg. Offentliga toaletter används upp till fem gånger mer när de är gratis än motsvarande toaletter med avgift, säger Magnus Heljeberg, VD JCDecaux

De 15 offentliga toaletterna i Göteborg är unika avseende hygien, toalettstolen rengörs automatiskt och golvet spolas rent efter varje besök.

– Förut hade vi personal som åkte till toaletterna en gång per dag, men nu kan vi se i realtid om det är några driftstörningar och åka direkt och åtgärda problemet. Det ska vara tryggt säkert och rent för allmänheten när de besöker våra toaletter, säger Mikael Nilsson teknisk chef på JCDecaux.

Källa: JCDecaux.