Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Uno Svenningsson och Molly Sandén rockade på Gröna Lund

Foto: Tobias Dahlén/ Photo Passion

Det var en laddad Agneta Sjödin som inledde sitt första sommarkryss för säsongen. Dagens artister var bl a Frispråkarn, Molly Sandén, Uno Svenningson och Caligola. Det pratades också en del om kärlek under programmet och Årets kock hade komponerat tre stycken romantiska middagar för den som vill dejta.

Inledningsvis sjöng Frispråkarn duett med Uno Svenningson med låten “Storebror” och samtidigt hade Livgardet några trumslagare med i numret. Efter det numret kom det fram att det var ett par som heter Alf och Ylva i publiken som firade 50-årig bröllopsdag. Till deras ära hade Årets kock Sigrid Barany komponerat en kärleksmeny. De fick sitta vid ett eget bord på första parkett resten av programmet och så fick de champagne och en ros på bordet. De träffades här på Gröna Lund den 28 juli 1952.

Mats Håkan Bäckman känd under artistnamnet Frispråkarn född 30 december 1980, är en svensk rappare och låtskrivare som har sjungit och skrivit låtar som “Nästa tåg, nästa buss” och “Håll mig kvar”, “Singel” , “Den ena dan e den andra lik” m.fl.Frispråkarn deltog i Melodifestivalen 2010 i första semifinalen med låten “Singel”, där han hamnade på en sjunde plats.

Nästa nummer stod Caligola för och låten de framförde heter Forgive forget. Caligola är en svensk hiphopinfluerad popgrupp bestående av Gustaf Norén och Björn Dixgård från Mando Diao, The Salazar Brothers och Natty Silver. Första låten “Sting of Battle” började spelas på radio i oktober 2011. Deras debutalbum Back to Earth gavs ut 2012. Gruppen föregicks av att Salazar Brothers producerade Mando Diao-albumet Give me fire (2009)

Brolle rullade in bredvid scenen i en klassisk amerikanare av årsmodell äldre och under färden mot scenen frågade Agneta Brolle om vad Brolle jobbar med just nu och han berättade att han är på turné i Norrland nu men nästa sommar kommer de turnera i resten av landet. Låten han framförde var “Whole lotta shaking going on”. Denna låt körde Jerry Lee Lewis redan år 1957, så den har hängt med ett tag.

Molly Sandén skruvade upp tempot på Gröna Lund med sin nya låt “Unchained” och publiken var med i tempot under hela låten. Vi är ju vana vid att Molly sjunger smäktande ballader men det här var en solklar tempoväxling. Molly Sandén är uppväxt i Huddinge utanför. Hon är är syster till Frida Sandén och Mimmi Sandén. Molly Sandén har gått i grundskolan Adolf Fredriks musikklasser i Stockholm och därefter gymnasiet Rytmus , där hon gick ut våren 2011.

Som sista nummer gick Uno Svenningsson upp på scenen och framförde sin låt “Vågorna”. Uno är sedan tidigare känd från bandet Freda men bröt sig loss för att göra en solokarriär.

Nästa vecka kommer bl a Eric Saade och Norlie och KKV.