Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Egypten, Tunisien, Grekland, Portugal, Syrien…USA?

Var har friheten tagit vägen i USA?   Foto: Deepraj Maenkar
Var har friheten tagit vägen i USA? Foto: Deepraj Maenkar

Förbereder sig den amerikanska regeringen för att slå ner en revolution hos sina egna medborgare? Politiske skribenten och utgivaren av nyhetspublikationen Independent Living Lee Bellinger hävdar att så är fallet.

 Aftonkuriren har tidigare skrivit om hur finansiella analytiker varnat för att den amerikanska dollarn kommer att kollapsa och att den amerikanska regeringen medvetet verkar för att detta ska ske för att på sikt ha möjlighet att reglera sin utlandsskuld lättare. Detta skulle leda till ännu högre arbetslöshet och än mera utbredd fattigdom hos den amerikanska befolkningen.  Genom Independent Living varnar Lee Bellinger för att  stora mängder människor som är beroende av bidrag från myndigheter för sitt uppehälle, som pensionärer och socialbidragstagare kommer att få det så svårt att desperationen hos dem kan utlösa våldsamma aktioner mot de som kontrollerar det ekonomiska systemet och mot de som klarat sig ekonomiskt. En desperation där butiker och privata hem plundras av hungriga horder i jakt på mat och mediciner.

 

Lee förutspår ett scenario där allt som varit beroende av dollarn för sitt värde blir värdelöst, där banksystemet med sina bankomater kollapsat och människor får återgå till att utbyta tjänster eller ädelmetaller. Där mediciner och läkarvård kommer vara extremt svåröverkomliga och människan behöver återgå till självhushåll.

 

Det mest kontroversiella i Lee Bellingers uttalanden är att han menar att den amerikanska regeringen känner till att detta är på väg och gör allt för att hemlighålla det medan de i smyg förbereder sig genom att exempelvis köpa in 400 miljoner kulor till nationella säkerhetsstyrkornas organ Homeland Security för att kunna sätta in vapen mot medborgare som gör upplopp. Han antyder också att man genom lagstiftning försöker tysta personer som talar om sanningen kring detta genom att i en av Justitiedepartementets skrifter instruera polisen att behandla sina egna medborgare som sätter sig in i ämnen som första hjälpen, barnförlossning och ätbara växter som potentiella terrorister och extremister vilka de ska samla in så mycket information som möjligt om.

 

Ett ras hos dollarn skulle vara en naturlig följd av att vi i stora delar av världen under en lång tid levt över våra tillgångar. Kanske är det inte helt fel att detta justeras på naturlig väg för ett mer hållbart samhälle. Men hur ser vi på att detta skulle ske genom att politska makthavare medvetet för sina medborgare bakom ljuset och sätter in vapen mot dem? Om Lee Bellinger har rätt är det hög tid för den amerikanska befolkningen att reagera.