Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Stor sommarjobbsmässa i Skärholmen 11 mars: Tusen lediga sommarjobb för unga

Skarholmen_2008a
Foto: Wikimedia

Sommaren närmar sig och det är hög tid att leta feriejobb. Måndag 11 mars äger en stor sommarjobbsmässa för 16-25-åringar rum på 2:a hemmet, Ungdomens hus, i Skärholmen. Fler än 1000 lediga sommarjobb finns att söka, varav 500 platser är inom Stockholms stad, vikta för unga som bor i postnummerområde 127. I en CV-hörna kan man få hjälp med både ansökningshandlingar och intervjuträning.

–          Sommarjobb är mer än en inkomst. Det är ett viktigt steg på vägen till ett yrkesliv. Den arbetslivserfarenhet, referenser och kontakter med arbetsgivare och kollegor som en sommarjobbare får är till stor hjälp i framtida jobbsökande, säger Marcello Ribeiro Novais, sektionschef på Arbetsförmedlingen Skärholmen.

På jobbmässan får ungdomarna träffa arbetsgivare som Stockholms stad, Stockholms läns landsting och privata arbetsgivare. Det kommer att finnas möjlighet för kortare intervjuer direkt på plats.

På mässan finns fler än 1000 lediga sommarjobb. En av arbetsgivarna, Stockholms stad har 500 feriejobb reserverade för unga stockholmare mellan 16-18 år boende i Bredäng, Sätra, Skärholmen och Vårberg (postnummerområde 127).

–          Stockholms stad storsatsar på sommarjobb i år igen. Vi är jätteglada att kunna erbjuda 500 ungdomar från det här området en chans att testa på att jobba i kommunen, säger Carina Myrvang från Jobbtorg Stockholm, Skärholmen.

Feriejobben hos Stockholms läns landsting är också vikta för unga i åldern 16-18 år. De privata arbetsgivarna letar efter sommarjobbare mellan 16-25 år.

Sommarjobbsmässan är ett samarbete mellan Arbetsförmedlingen Skärholmen, Ung 127, Jobbtorg Stockholm i Skärholmen och Skärholmens stadsdelsförvaltning.

Tid: Måndag 11 mars, klockan 14.00-20.00

Plats: 2.a hemmet – Ungdomens hus i Skärholmen, Skärholmsgången 32

Källa: Arbetsförmedlingen