Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Fotoboken om Barbro – myten, människan, musiken

Barbro. Foto: EA Förlag.
Barbro.
Foto: EA Förlag.

Barbro Lill-Babs Svensson firar 60 år på scenen och har precis fyllt 75 år. Det firar hon bland annat genom att ge ut en fotobok med titeln Barbro. Den innehåller många aldrig tidigare publicerade bilder. Både privata och proffsbilder. En bildskatt, ett stycke svensk historia berättad för journalisten Lotta Bromé som skrivit texterna.

Lill-Babs debuterade samma år som Elvis och firade 10-års jubileum samtidigt som ett fjunigt gäng från Liverpool försökte göra sig ett namn i Sverige. Under en inspelning av det då populära tv-programmet Drop-in ville de unga pojkarna i Beatles ha Lill-Babs autograf. Själv låg hon på topplistorna med Leva livet. Nu kommer fotoboken Barbro om hennes liv så här långt.

– Jag tycker om blandningen i boken, högt och lågt. Allvar och trams. Som livet självt. Och jag gillar att se bilder från det som en gång var – och det som komma skall, säger Lotta Bromé.

Barbro har själv varit med och valt ut alla bilder, letat i lådor och album men också i pressarkiv. Det är ett rejält stycke nöjeshistoria där flera av hennes spännande möten genom åren dokumenteras; Ella Fitzgerald, Quincy Jones, ABBA, Sammy Davis Jr, Ingemar Stenmark, Monica Zetterlund, hela familjen… och många, många fler.

– Allt kan naturligtvis inte komma med, vi har samtalat, valt och pratat igen. Vårt motto har varit att hellre en bild som säger tusen ord än meningar om ingenting. Det har blivit en vacker bok att titta på och titta i, säger Lotta Bromé.

Källa: EA Förlag.