Sämste deltävlingen i 2014 som vanligt i Melodifestival-sammanhang

Doctor_Alban_msk-2
Doctor Alban. Foto: Wikimedia

Tredje deltävling hölls denna gång i Göteborg. Och den här gången sorten var mycket bred. Allt från grunge metall till riktig 90-talsdänga som man ser elden är stark i år. Denna tredje deltävlingen var inga stora hits, men potentiella allsångslåtar utan bara fick publiken att sjunga med. De åtta som tävlar i Göteborg var både schlagerdrottninger och helt nya debut mostrar som har stora fläktar grupper bakom dem.

Deltävlingen öppnade med en stark och modig medel grunge metall nummer med gruppen “Outtrigger” med låten “Echo”. Detta är en låt som helt enkelt hade gått smidigt till finalen i Norge var 2010 eller 2011, för det året, hade vi riktiga metallgruppen Keep Of Kalessin och Susperia. Och de nådte både finalen och andra chansen. Men även om nordic är känd för sin betoning behöver heavy metal, det är ett bidrag som inte är tillräckligt bra, även om du skakar på håret löst under direktsändningen.

Bidrag inkluderar andra vinnarna i Svenskttoppen nästa och det är inte tillräckligt bra för att delta i tävlingar i Göteborg, till och med förra årets låtskrivare, men inget bra grupp Eko har med låten “Red”, kan man drömma återgång till glada 80 century Modern talking några sekunder. Definitivt var kvällen sämsta bidraget.

Kvällens vinnare var definitivt Oscar Zia med låten “Yes we can”, och som man vill sjunga med utan lika. Det är en stärk boybandlåt som man gunga med utan lika. Och även om man vet att låten heter detsamma som Barack Obamas slogan, älskar man det. Efter Oscar Zia kommer schlagerdrottningen Shirley Clamp är femte gången i Melodifestivalen. Denna gång med den engelska fantastiska balladen “Burning Alive”. Detta är verkligen en riktigt bra ballad, antingen du älskar eller hatar så småningom. Men ingen kan slå Shirley betrakta magnifika röst i kvällens tävling.

State of Drama som var 2013 en skräll gör en god rocklåt med samma slogan som under eurovision “We are one”, och är bara en okej låt som man vill förlora sig i stora mängden i Eurovision, men man vill även sjunga med. Men “Falling” var bättre utan lika.

Cajsa Stina Åkerström, ja ja hon är jo söt men inga låt man vill ha i finalen om tre veckor, och man vill bara just gå på toa eller gå och röka samt sova. Ace Wilder, förutom hon är känd i Tyskland med sin elektronika så är dette bara mix av låter som man inte ens kommer ihåg, vill göra det en av de sämste platseringar.

Dr.Alban och Jessica Folcker är som och höra en poppig och catchy 90-talls denga som man älskar, och denna tycker man om utan lika., och man kommar gunga på “Around the world”.

Resultat for tredje deltävling

Finalen: Oscar Zia och Ace Wilder

Andra chansen: Outtrigger och State of Drama

5.plats: Dr.Alban feat Jessica Folcker

6.plats: Shirley Clamp

7.plats: Cajsa Stina Åkerström

8.plats: Eko