Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ny Pale Ale

Igår torsdag hade Camden Brewery releasefest på brittiska ambassaden i Stockholm. Släppet som firades är Camden Pale Ale. Den finns på Systembolaget från första juni, i ordinarie sortimentet. Det är en öl som passar perfekt att drickas väl kyld på sommaren, antingen som den är eller till grillad mat. Den har en frisk smak av främst citrus och även av tropiska frukter. På systemet kommer den att kosta 17,90 för en 33cl.-flaska.

Tidigare öl från Camden har alltid släppts i små upplagor och varit rätt dyra. Den här är betydligt billigare och ska vara mer tillgänglig. En av de senaste ölen från Camden som fanns i Sverige var ”Camden vs. Odell Brewery Baltic Porter”. Den kostade 32 kronor för 33 centiliter och var väldigt svår att få tag i. Men den var väldigt god om man gillar kraftigt öl. Den var lika kraftig som Guinness men sötare med rätt mycket smak av choklad.

På releasefesten på brittiska ambassaden kunde man även smaka deras ofiltrerade öl. Det var mjukt och fylligt i smaken. Sedan fanns det även ett öl bryggt med citron och bergamott-olja, som gav en väldigt speciell smak.