Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Hur blandar man en drink på Disaronno?

Alkoholgrossisten Stellankramer har under våren haft en tävling i att skapa en drink på Disaronno. Disaronno är en mandellikör från Italien. Den har en säregen smak och uppskattas inte av alla och kanske inte är det allra lättaste att blanda en drink på. Men Stellankramer fick ändå in över 200 bidrag och igår fick fem finalister blanda sina drinkar inför en kräsen publik som sedan fick rösta på den som de gillade bäst.

Tävlingen gick av stapeln på Kornhamnstorg 53, en restaurang & bar som heter som sin adress. Baren var fullsatt med nyfikna drinkentusiaster som gärna smakade av drinkarna.

Vinnaren, som får åka till New Orleans i juli och tävla med sin drink, blev Andrea Patelli, passande nog från Italien, med sin Challans cocktail blandad på White rye spirit. Andrea Patelli jobbar till vardags som bartender på Little Quarter i Stockholm.

En annan Disaronno-drink som var riktigt god var Emmy Häggkvists Disaronno Flower Punch, som består av både cognac och vitt vin. Emmy är bartender på Nybrogatan 38, en annan bar & restaurang i Stockholm som är döpt efter sin adress.

Receptet på vinnardrinken Challans cocktail:

2 cl Disaronno

5 cl White rye spirit

4 stänk Bitters

1 stänk Orange flower water

 

Disaronno Flower Punch:

2 cl Disaronno

2 cl fransk cognac

3 cl torrt vitt vin från Sicilien

1 cl citronjuice

Till tävlingen var drinken även dekorerad med två blomkronor, men det är väl inte helt nödvändigt när man gör den själv hemma.