Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Intervju med Gina Dirawi inför melodifestivalen deltävling 2.

Foto: Linn Winberg.
Foto: Linn Winberg.

Fredag, 12.50. Malmö Arena. Det är presskonferens med Charlotte Perrelli, Gina Dirawi och Christer Björkman. Tre tunga branschnamn som alla är högaktuella under melodifestivalens deltävling 2. Vi får chansen att under 2 minuter på oss att ställa frågor, tempot är högt och programledarna är eftertraktade.

Hej Gina. Hur känns det för ikväll? Är du nervös?
Det känns jättebra. Det är ju rep så det kommer vara repmode. Ja du vet man måste inte ta i för kung och fosterland, men det känns bra. Eh nej inte särskilt faktiskt.

Har du någon gång stått med manuskorten inför resultatet och ”tänk om jag säger fel?”.
Jaja gud ja. Jag har så mycket ticks i mitt huvud. Jag lär in allting för att jag tänker på 70 andra grejer under tiden jag pratar. ”Där springer någon och gud nu ska jag tänka vad åt jag igår”, du vet. Jag har ticks hela tiden jag är bara glad att jag tar mig ur sändning utan att såhär säga en massa skit.

Men visst var det någon sändning där du sa ”nu står jag här och kan säga vad som helst.
 Jaja, men det exakt så, jag skulle kunna göra precis vad jag vill.

Du har aldrig känt att du ska köra utanför manus?
Jo men jag gör ju de jättemycket. Fast det märks inte tydligen.