Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

AIK mötte Örebro utan framgång

AIK Örebro. Fredrik Burstad i anfallet strax innan han skadar sig.

Lördagens match mellan AIK och Örebro sågs av 18882 på Friends arena. Den ökända supporterklubben Black Army fyllde 35 år . Under matchen så var det hög stämning i början men blev kanske lite dämpad när målen inte kom. Efter en tuff match blev det till slut bara 0 – 0  . Med tanke på tabelläget så kanske Örebro var speciellt nöjda med resultatet inför kommande höstsäsong. Brustads skada var ett stort avbräck för AIK.

AIK och Örebro hade en riktig kamp på Friends Arena på lördagen. Det var  ganska viktiga poäng att tjäna idag och det kanske fick spelet att knyta sig. De fick inte igång sitt normala spel.

Det var en hög stämning där AIK publilken stod för mesta sången som vanligt. Denna gång lite extra glada kanske  då ökända supporterklubben Black ARMY fyllde 35 år på lördagen. De samlades redan klockan 11 enligt traditionen för inleda festen och började värma upp inför match.

Bara efter cirka 10 minuter blev toppforwarden Fredrik Brustad skadad, det var tydligen en led i axeln som blev skadad. ( – Det var bara en stukning , inte brutet, så självläker på 4-5 veckor sa Brustad i paus..)

AIK bytte in Eero Markainen i 11:e minuten , men det märktes att Brustad saknades.

AIK fortsätter kämpa på med mycket bollinnehav. Men de utnyttjar inte sina chanser . Örebro vann boll mer på misstag från AIK och kontrade gärna, dock utan spets eller bra avslut.

I 26e  minuten skjuter Yasin bollen i stolpen  när han får riktigt bra målchans. Målvakten var inte riktigt med den gången .

I 30e får Stefan Ishisaki till ett fint volleyskott som dock går tätt utanför Örebro målet.

Lagen spelade på men det var fortfarande oavgjort 0 – 0 efter första halvlek.

Blir lite böljande spel fram och tillbaka från båda lagen.

Örebro håller ganska jämna steg med AIK. Har några smålägen men inte så mycket målchanser direkt.

AIK pressar på men det blir mest misslyckade skott som är för lätta för målvakten.
Örebro får några chanser som inte kan utnyttja.

AIK hade en fin chans med ett skott som går tvärs igenom straffområdet efter 25 min i andra halvlek.

Sista byte i AIK kom Isak in…

Black Army sjunger och hoppar. Klacken håller hoppet och trycket uppe iallafall .

Isak skjuter ett pressat skott till hörna. Blev sen kort variant ut i banan, med dåligt skott som blev bara harmlöst för Örebromålvakt plocka ner .

Känns som skulle kunna gjort mer av det läget.

Örebro hörna som målvakten Oscar Linnér i AIK bara hoppade upp och tog rätt säkert. Fick en liten sammanstötning och plåstrades om en kort stund.

Farligt frisparkläge för Örebro 45 minuten. Men det blir inte nån press på den som går över mur och målet.

5 minuter tillägg efter alla avblåsningar..
Ganska avvaktande spel från AIK och Örebro känns lite mer aktiva , mer orädda kanske på slutet.

AIK-klacken sjunger , liten kanon chans i slutsekunderna från AIK.

AIK hade ganska många mer skott på mål , 11-3, men ingen kunde överlista Örebro målvakten Jacob Rinne som var säker idag.

Matchen slutar 0 -0 .

Speakern tackar för idag.

Nästa match hemma på Friends Arena blir 17 juli för AIK.

Örebro målvakten Jacob Rinne får mycket frågor om ska få åka till OS. Oklart hur skulle bli, men han vill såklart få åka om får chansen.
Han sa till pressen att Örebro inte kom riktigt igång med sitt normala spel. Stördes delvis på grund av att AIK pressade och störde deras spel , dock utan riktig framgång .

Ledarna för AIK – Rikard Nordling och Örebros –  Alexander Axén var ganska nöjda med resultatet trots allt. Örebro kom inte upp till sitt normala spel utan pressades av ett hårt kämpande AIK. Tyvärr var det mest försvarsspelet som var det positiva , men framåt finns  det ju mer att önska. Stabil insats trots allt , de måste ta med sig det in i höst och köra vidare därifrån.