Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Sverige förlorade en strålande match, inget nordiskt land i VM

3-2 målet til Christiano Ronaldo: Foto: Läserbild på Friends Arena
3-2 målet til Christiano Ronaldo. Foto: Läsarbild på Friends Arena

Senaste gången Sverige inte var kvalificerat för VM var 1998. I år är första gången sedan 1982 som inte något nordiskt land är med i VM. Innan spelet började sjunga Tommy Körberg nationalsången, som en ingång till den stora matchen som slutade 3-2 till Portugal.

Så det var en lugn första halvlek med några starka chanser till Sverige och det kunde under första h målalvlek blivit 1-0 til Sverige, men första halvlek slutade 0-0. Tidigt i den andra hälften av matchen hade både Cristiano Ronaldo och Zlatan målchanser. Det är så med ens liten skillnad mellan första och andra omgång mellan de båda lagen. Och återigen det finns en skillnad mellan stjärnan Christiano Ronaldo som gjorde mål efter 50 minuter, och Zlatan som får chansen att göra mål efter 69 minuter. Och i 71:a minuten gjorde Zlatan igen och Sverige ledde då 2-1, och två gångar efter det gjorde Christiano Ronaldo två mål i 76:e och 78:e minuten för Portugal. Och nu har Christiano Ronaldo rekordet som den mest givande målskytten i Portugal. Det var en kamp som ingen vill förlora. I den här matchen vann Portugal med 3-2 över Sverige.

2-2 målet til Zlatan Foto: Läserbild
2-2 målet til Zlatan. Foto: Läsarbild

Friends Arena sålde slut biljetterna till matchen på 15 minuter, och  det var 50.000 åskådare på Friends Arena i Solna utanför Stockholm ikväll som Sverige förlorade.