Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Elskling firar tre år av elbyten

Foto: Wikimedia

I dag är det tre år sedan elbytesexperten elskling.se lanserades. Sedan dess har över 100 000 svenskar bytt elavtal via sajten och sparat 240 miljoner kronor.* Tjänsten har ökat aktiviteten på elmarknaden samtidigt som det fortfarande finns många soffliggare kvar att aktivera.

elskling.se grundades av fem studiekamrater från KTH med en vision om att förenkla byte av elavtal på den svenska elmarknaden. Tack vare lyckade rekryteringar och en tjänst som är enkel och kostnadsfri för konsumenten är elskling.se i dag den största tjänsten för jämförelse av elpriser och byten av elavtal.

– Det känns extremt kul att få uppleva den här utvecklingen. Sommaren 2007 när den första konsumenten bytte elavtal via elskling.se kändes väldigt stort men 100 000 byten på tre år hade jag aldrig kunnat ana när jag byggde webbsidan, säger Petter Marwig, grundare av elskling.se

Erfarenheten från alla byten av elavtal och den goda kontakten med elbolagen gör elskling.se till en elbytesexpert. Tjänsten har med alla elbolag att välja mellan och den mest aktuella informationen från elbolagen.

– Vi har lyckats minska andelen soffliggare från 40 procent år 2007 till nuvarande 25 procent. Att var fjärde svensk fortfarande i medel betalar 30 procent för mycket för sin el är vansinnigt och vi jobbar stenhårt med att aktivera soffliggarna för att minska andelen kunder med ett tillsvidareavtal till noll, säger Faraz Azima, vd på elskling.se.

Källa: elskling.se