Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Favoriten vann i tuffa Mellofinalen 2017

Robin Bengtsson vann Mello 2017. Foto: Läsarbild.

På lördagen avgjordes Melodifestivalen 2017 i Friends arena. Det var bra tempo på finalen och fina Zara Larsson gjorde en fin pausunderhållning! Vem var det som tog hem det då? Det blev  slutligen Robin Bengtsson med I cant go on som tog hem segern i mello 2017! I maj kommer han representera Sverige i Eurovisionfinalen i Kiev Ukraina.  Nano tog en fin andraplats och Jon Henrik Fjällgren ft Aninia  tog tredjeplatsen.  Det var en häftig final och kändes ovisst länge och programledarna gjorde en fin show av detta.

Det var dags för den stora finalen i melodifestivalen 2017 på Friends arena i Stockholm. Det är fullsatt i arenan och programledarna David Lindgren, Klara Henry och Hasse Andersson är på plats, laddade som vanligt och redo att köra igång kvällens show. De inleder som sig bör denna gång med det fabulösa bandet Damn! i ett svängigare nummer än nånsin.

Programledarna berättar att pengarna som skänks till Radiohjälpen i finalen går oavkortat till att försöka avhjälpa den hotande svältkatastrofen i delar av Afrika. Efter alla regler och röstningsförfaranden klarats av är det dags.

Nu drar vi igång showen! Nu köör vi!

Först artist ut ikväll är Ace Wilder med sin lite kaxiga låt  Wild Child som en del haft som favorit tidigare. Nu får vi se hur det går. Hon har inga problem ikväll med showen och sången verkar sitta som den ska. Bra och snyggt jobbat, vi gillar det som många andra. Hur ska det nu gå?

Andra artist är Boris René , han är ju också en artist som börjar bli van stå på Melloscenen. Sången är helt okey och han kan säkert sno åt sig en hel del röster ikväll. Låten har ju fått mycket spelning och han känns säker i agerandet på scenen. Fast efter varit tvungen hamna i andra  chansen så undrar man om det räcker för ta hem det.

Nästa artist ikväll är goa Lisa Ajax med I dont give a fuck .Det är en väldigt katchig refräng på denna låt som de inte ändrat på ikväll , på genrepet där utländska juryn röstade hade de anpassat den till eurovision reglerna med damn istället för fuck-ordet. Hon sjunger ju jättebra och dansar fint och showen sitter som den borde göra. Hon är ju en popstjärna redan så hon kan scenjobbet utantill. Vi håller väl en tumme för hennes ikväll, lycka till Lisa!

Robin Bengtsson som varit en av favoriterna levererar med sin lite coola låt I can´t go on . Går som det ska på scen med alla rullband och dansare som sköter det snyggt . Showen är ju det lilla annorlunda som kanske behövs för att sticka ut. Han är farlig ikväll helt klart, undrar vem som blir värsta konkurrenterna?

Dags för Jon Henrik Fjällgren på jojk och Aninia på sång som gör detta nummer bra ihop.  Mycket ljus och lite mystik i showen som nog har en hel del chans ikväll. Det är snyggt och ganska vackert, frågan är bara om låten håller hela vägen.

Anton Hagman gör ett bra framträdande ,  låten har ju en bra refräng. Vet inte om det räcker då showen inte är så spännande. Skulle behöva lite mer action på scen kanske. Känns som den kunde blivit lite bättre.

Mariette a million years är visuellt vackert med vitt ljus på den upplysta scenen och dansarna i sina rep som gör rena akrobatikrörelser ibland.  Den här låten är härligt annorlunda med ett mycket skönt sväng. Variation i sång och tempo och effekterna är jättefina. Har stor chans utmana ikväll!

FO&O med sin gotta thing about you . De tidigare dansar, hoppar och sjunger som riktiga proffs som de unga underhållare de ju är. Låten är kanske inte lättast att sjunga med i  kanske , ganska snabb text. Men de var populära nog för komma till final så vi ser de lite som en outsider ikväll.

Nano sjunger lite annorlunda men gör det med mycket inlevelse i sin låt hold on. Det  är en ganska annorlunda poplåt med snabb puls och lugna körstämmor på samma gång . Mäktig stämning  speciellt i refräng med körsången . Lär kunna gå bra ikväll också. Lycka till Nano, HoldOn!

Wiktoria  gör en trallvänlig country influerad poplåt som ibland blir lite för simpel kanske.Tufft  bära men med sin starke sångröst klarar hon det med lätthet. Kanske lite för speciell för alla därute i stugorna. Trevlig att se på och agerar som hon ska på scenen som är lite annorlunda med sängen i fokus. Vi får se.

Benjamin Ingrosso är ju en entertainer sen länge och här visar han en del av sitt kunnande. Låten Good lovin är lite seg i början ,men sen drar den igång och man känner ju att det är en trolig hitlåt direkt, dock kan refräng riffet kännas lite lätt irriterande . Showen är bra och låten sådär lagom modern.  Blir intressant se hur det går.

Owe Törnkvist  med Boogieman blues är en bluesdoftande svängig rockabillie poplåt. Owe flörtar vilt med sina gamla låtar och publiken.  Lite för gammalmodig och speciell för att vinna eurovision biljetten dock. Han gör det annars verkligen snyggt som det legendariska proffs han är .

Snabbreprisen drar igång och folk får chans att kolla lite mer innan röstningen ska avslutas.

Frans återkommer till friends med vandringspriset sångfågeln . Sen presenterar han lite små nervöst en väldigt funkig coverversion av hans vinnarlåt if im sorry med Damn och cheri…Verkligeen annorlunda version.

Sen är det dags för den internationella juryn att lämna sina röster!

Robin har fått flera 12 or och leder på 96poäng , Nano med Hold on 76poäng känns som dessa får slåss om titeln om inget annat total vänder när svenska rösterna ska presenteras.

David, Klara och Hasse gör ett roligt shownummer med schysst dans – din mamma jobbar inte här!

I pausen kommer ingen mindre än Zara Larsson sköta underhållningen.

Hasse säger de magiska ordet. Vi har ett resultat!

Det är svettigt, nervöst och spänningen är verkligen olidlig innan programledarna får fram de olika röstsiffrorna.

Det står snart klart att det blir Robin Bengtsson som vinner melodifestivalen!

Fin andraplats blir det för Nano med sin Hold on !

Trea blir Jon Henrik Fjällgren ft Aninia !

Det var ju spännande avslutning och en fantstiskt bra mellofinal får vi säga. Programledarna David, Klara och Hasse gjorde ett fint jobb.

Aftonkuriren får gratulera Robin Bengtsson till vinsten och önskar lycka till i Eurovision såklart!

Tack för ikväll , på återseende!