Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Form och design mässan Formex startar

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

Nu är det dags för Formex design och formmässan! Visste ni att Mumintrollet fyller 65 år nu i sommar 2010? Det firas i  en av de många intressanta utställningarna. Det finns det ju enormt mycket olika typer av företag och utställare med en massa olika mer eller mindre konstiga, vackra ,fula eller kanske rent av funktionella former. Idag så blev det en s k invigningsträff för press och alla intresserade besökare.

Några av de som invigningstalade var bland annat folket bakom Fuldesign som påpekade att det inte behöver vara sådär vackert för att det ska vara rätt eller trendigt. Tvärtom så satsar de på lite udda material och utseende och ”ful” design. Lite annorlunda bara räcker långt ibland ,men hur vet man var gränsen går innan blir fel design? Kolla in deras monter ,kanske nåt passar ändå.

Mumin firar som sagt ett 65 års jubileum här på Formex. Mumin eller Moomin som den heter internationellt. Deras monter rekommenderas också att kolla in den mycket populära, roliga och knäppa Muminfamiljen. Kanske får ni veta nåt ni inte visste.

En annan uppskattad talare var den populära författaren radio tv-personligheten Martina Haag. Hennes idé om vad lycka är var mycket roligt och annorlunda. Tål att upprepas men kanske inte låter lika kul som när hon berättar det .