Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Gymnasietjejer cyklar för bistånd

Louise Tollén. Foto: Pacykeltilltyskland.wblogg.se

Idag drar två gymnasietjejer från Gränna ut på en cykeltur genom Sverige. Vid varje stopp ska de samla in pengar till biståndsorganisationen Kooperation Utan Gränser.

Linn Nygårdh, från Jönköping, och Louise Tollén, från Gränna, genomför cykelturen som ett projektarbete i skolan. Tanken att göra en cykeltur var en idé som bara dök upp, och så kom tjejerna på att cyklandet kunde kombineras med en meningsfull aktivitet.

–  Vi kollade runt lite och såg att Kooperation Utan Gränser har bra projekt. Det känns bra att kunna hjälpa till, säger Louise Tollén.

Linn och Louise räknar med att de kommer att cykla totalt 70 mil. På tillbakavägen blir de skjutsade.

–  Vi har inte några proffscyklar och har inte hunnit träna så mycket som vi tänkt. Vi hoppas det går bra ändå, säger Louise Tollén.

I Sverige cyklar de cirka 30 mil. Starten sker förstås i Gränna, därefter fortsätter de vidare till Jönköping, Värnamo, Ljungby, Markaryd för att slutligen komma till färjan i Helsingborg. På vägen genomför de olika aktiviteter för att informera om Kooperation Utan Gränser och samla in pengar till biståndsprojekten.

Källa: Mynewsdesk