Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Årets kvaltävlingar till Sverigeponnyn är klara

Sverigeponnyn är den rikstäckande C-ponnycupen med semifinal och final i Scandinavium under Gothenburg Horse Show i februari 2024. Till kommande säsong står det nu klart att det blir hela 18 kvaltävlingar fördelade från Björsby RF i Luleå till skånska Helsingborgs FK.

– Sverigeponnyn är en av våra mest populära inslag under Gothenburg Horse Show och vi är alltid glada över att få välkomna nästa generations ryttare in till Scandinavium, säger tävlingsledare Tomas Torgersen. Vi tycker det är viktigt att ge chansen även till ekipage som rider på LB-nivå möjlighet att testa på den internationella miljön; under åren har vi sett hur inspirerande och nyttig den erfarenheten är att bära med sig in i framtida tävlingssammanhang.

Sverigeponnyn är öppen för ryttare födda 2008–2013 som rider C-ponny i Lätt B-hoppning. Kval, semifinal och final avgörs genom Inverkansbedömning där en domare genom ett protokoll bedömer ryttarens sits, inverkan, följsamhet, tempo och vägval. Ryttare får endast delta på en kvalplats och med en ponny.

Ryttare som tidigare kvalat till semifinal i Sverigeponnyn kan inte delta. Sverigeponnyn avgörs under Gothenburg Horse Show 2024 i Scandinavium, med semifinal torsdag 22 februari och final lördag 24 februari.

För den som är intresserad av att knipa en av de åtråvärda semifinalplatserna så är det någon av följande följande kvalplatser att ta sikte på:

Kval 2023:

V. 39 Ölands RF
V. 41 Mitt Hjärta HF
V. 43 Timrå HF, Karlshamns RK
V. 44 Eskilstunaortens RF, Kungsbacka RK, Skogslottens RF, Umeå RF
V. 45 Lurbo RK
V. 47 Dagstorpsortens RF, Runsten Equestrians, Skultorps RS
V. 48 Växjöortens FK
V. 49 Hallsta RK
V. 52 Björsby RF

Kval 2024:

V. 1 Helsingborgs FK
V. 3 Södertälje RK
V. 4 Billdals RK

Semifinal 2024:

V. 8, 22/2, Gothenburg Horse Show

Final 2024:

V. 8, 24/2 Gothenburg Horse Show

Källa: Gothenburg Horse Show

Bild: Ally Stålfors Kosar och Carlos från finalen i Scandinavium 2023. Foto: Filip Jenå