Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

SVT fortsätter satsa på landslagshandboll

SVT kommer sända Sveriges VM- och EM-kvalmatcher och övriga landskamper på hemmaplan de kommande tre åren. Första matchen inom det nya avtalet spelas redan i morgon då damlandslaget tar emot Färöarna i den första EM-kvalmatchen.

I dag är det klart att SVT:s satsning på handboll fortsätter. Landslagssäsongen inleds imorgon kväll då de svenska damerna tar emot Färöarna i Uppsala i den första av sex matcher i kvalet till EM 2024. Den matchen – liksom alla kommande VM- och EM-kvalmatcher på svensk mark och övriga hemmalandskamper till sommaren 2026 – sänds i SVT.

Intresset kring handbollslandslaget har ökat de senaste åren i takt med starka svenska framgångar på både dam- och herrsidan och vi är glada att fortsatt kunna erbjuda våra tittare handboll på hög nivå, säger Marcus Törngren evenemangschef på SVT.

Vi har haft ett mycket bra partnerskap med SVT de senaste åren och ser fram emot att fortsätta utveckla våra handbollssändningar till alla Sveriges idrottsintresserade de kommande åren säger Stefan Lövgren, vd för Svenska Handbollslandslaget AB.

KOMMANDE SÄNDNINGAR I SVT
12 oktober: Sverige–Färöarna, EM-kval, damer (Uppsala)
2 november: Sverige–Ukraina, herrar (Eskilstuna)
24 november. Sverige–Tyskland, damer (Ystad)
26 november. Sverige–Tyskland, damer (Lund)
5 januari: Sverige– Japan, herrar (Jönköping)
7 januari: Sverige–Japan, herrar (Ängelholm)

Under våren kommer damerna spela två EM-kvalmatcher på hemmaplan och herrarna ett eventuellt VM-kval. 

Källa: SVT

Bild: Malmö. Sverige-Serbien på Handbolls VM. Foto: Guillaume Baviere, Helsingborg, Sweden