Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Flera har skadats svårt i en krock mellan ett tåg och en traktor utanför Norrköping.

Foto: Björn Persson/Wighsnews

Under kvällen mobiliserar sjukhusen för att kunna ta emot alla skadade.

– Jag såg att de sågade loss folk framme i vagnen. När jag kom ut såg jag flera andra skadade människor ligga längs rälsen, säger passageraren Ylva från Stockholm som skulle resa till Köpenhamn med tåget.

Enligt Bodil Knuthammar, informationsansvarig vid landstinget i Östergötland, är 17 människor förda till sjukhus i Linköping och Norrköping.

Olyckan inträffade i närheten av Kimstads nya pendeltågstation. Ombord på X2000 tåget fanns 244 personer och några klämdes fast. Det råde kaos på platsen med poliser, räddningspersonal och skadade människor som bars ut på bårar och kördes till sjukhusen. 50-60 personer får krishjälp i kväll, uppger räddningsledaren.

– Jag tror att det pågår någon form av spårarbete på platsen och att X2000-tåget kolliderade i sidan på det andra fordonet, säger Mikael Skoog, presstalesman vid polisen i Östergötland.

Status: Stopp i trafiken mellan Linköping-Norrköping pga en olycka

Just nu (klockan 20.10 12/9) är det stopp i trafiken mellan Linköping och Norrköping på grund av en olycka vid Kimstad.

Ett banarbete orsakar störningar i tågtrafiken under perioden 3 september – 11 december. Tåg som passerar Norrköping-Linköping försenas med cirka 10 minuter.

Ett banarbete påverkar tågtrafiken på sträckan Malmö-Köpenhamn/Österport lördagar och söndagar under perioden 28 augusti- 26 september, vilket medför ändrade avgång och ankomsttider.

Mer info hittar du på SJ