Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

27 Club – 36 Club

Premiär på 27 Club på Maximteatern ikväll Foto: Susanne P Fernandes

Under onsdagskvällen öppnade musikföreställningen 27 Club på Maximteatern. Föreställningen bygger på begreppet 27 Club som kännetecknar en gruppinflytelserika musiker som alla dött vid 27 års ålder.

Vi återfinner i 27 Club t.ex. Nirvanas sångare Kurt Cobain som sköt sig själv i huvudet med ett hagelgevär, Janis Joplin som kvävdes i sina egna spyor efter överkonsumtion av droger och alkohol, Jim Morrison som dog i en heroinöverdos och Rolling Stones gitarrist Brian Jones som sägs ha drunknat i sin egen swimmingpool. Konspirationsteorier om mord frodas kring samtliga. Vi har t.ex. svenska Anna Wohlins bok ”The murder of Brian Jones” där hon, som var Jones flickvän när han dog, hävdar att att han mördades.

Kanske finns det också utrymme för en ”36 Club” där vi celebriteter som Marilyn Monroe och Bob Marley vilka också omgärdas av konspirationsteorier om mord kan ingå? Aftonkuriren föreslår härmed instiftandet av en sådan. Ytterligare kandidater till 36 Club kan vara: wrestlingchampion Eddie ”Umaga” Fatu som dog av en hjärtattack, brasilianska sångerskan och aktivisten Elis Regina som avled efter en överdos av kokain och alkohol, princessan Diana som dog i en bilkrasch.