Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Sammys äventyr -Den hemliga vägen

Foto: ©2010 nWave. All rights reserved.

Sammy är en sköldpadda som tillsammans med sin vän Ray reser på många äventyr  genom oceanerna i världen. Sammy som efter en dramatisk första dag knappt lyckats undkomma med livet i behåll, träffade samtidigt sin livs kärlek Shelly. Sen försvann hon och han trodde inte de skulle ses igen. Men helt plötsligt visar det sig att hon lever och han söker efter henne överallt. Sen när han lyckas hitta Shelly är allt så fantastiskt bra. Men när de ger sig ut på nya äventyr i jakten på den hemliga vägen runt jorden lyckas han förlora henne åter igen.

Vi får följa både hans bra och mindre bra dagar genom nästan 50 år tillsammans med hans kompis Ray som delar flotte med honom. Han möter faror som hajar , fisketrålare och hajar. Han lär sig att det finns både snälla människor som värnar om naturen och andra människor som genom sina maskiner förstör naturen och förorenar haven med sina oljeutsläpp vilket gör livet svårt för havets innevånare. Med lite tur klarar Sammy sig genom många olika farofyllda händelser och får på nytt upp ett spår av sin kära Shelly. Den här gången ska han lyckas behålla henne för alltid.

Följ den spännande historien i 3D grafik om ni har möjlighet, det ger en väldigt rolig effekt och funkar även bättre för små barn nu när det kommit 3D glasögon för barn till slut. Det är väldigt snyggt gjort och grafiken och 3D effekterna är lysande. Det är ännu ett steg framåt för bio upplevelsen och numera är det ju väldigt  populärt med 3D filmer av alla typer. Historien är lite annorlunda och ger oss en liten annan bild av naturen än som brukas visas i animerade barnfilmer . Jag skulle vilja rekommendera den här filmen till alla med barnasinnet i behållning. Sammys äventyr har det mesta man kan önska av en rolig och spännande tecknad film. Den får hela 4 poäng av 5 för originalitet , story och underbart fina 3D animationer.