Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Gamex, Sveriges första riktiga spelmässa

Foto: Joakim Holmberg .

Gamex data spelmässan i Kista drog igång på torsdagen 4 november med fullt av glada förväntansfulla besökare. De flesta är killar i olika åldrar men det fanns en och annan tjej i folkvimlet.

Alla de stora dataspelsbolagen finns här såklart. Sony visar upp sin nya PS3 Move teknik där man håller i en microfonliknande sak som känner av alla ens rörelser. Svingar man med händerna så gör din figur på skärmen det också. Microsoft har sin variant med nya Kinect som kopplas ihop med XBOX360 konsollen. Här är det 2 sensorer och en kamera som registrerar alla dina och kompisens rörelser och presenterar dem på skärmen. De har ju lite haft svårt att konkurrera med Nintendos WII som också finns på mässan med en massa nya titlar som ger konkurrenterna mer problem. Det är tufft i rörelsekontroll kampen som ännu leds av Nintendos WII. Mario och Donkey Kong visas också upp, men det stora lilla spelet är ju nya handhållna spelkonsollen Nintendo 3DS .

Foto: Joakim Holmberg .

Vi träffade Pauline och Carolina 18 år som var riktiga gamers .De gillade ganska mycket, från fightingspel till Wowspel, som Bad Company och Uncharted , Dragon Age och kanske till och med Donkey Kong. Dancespelen med nya move funktionen från Sonys PS3 är lite för mycket rörelse för dem. Det är mer dansmatta som gäller för dem.

Av dataspelstitlar så finns här som exempel nya Dragon Age 2 , Need for Speed – Hot pursuit , FIFA11, NHL11, MMA, RockStar , DJ Hero 2 , Guitar Hero ; Warriors of Rock, Battlefield . Det var bara en bråkdel av alla spel som finns på mässan. Det finns mängder med datorer och spelkonsoler över hela mässhallen så om ni vill spela så finns det hur mycket som helst att prova på. De har bland annat en liten Dreamhack avdelning, ASUS har en lite egen spelavdelning . Sen finns det även en lite hemlig spelavdelning, det är lång kö in till en bunkerliknande avdelning, när Call of Duty – Black Ops presenteras.