Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Riksdagsledamöter övervakar val till parlamentet i Moldavien

Sju riksdagsledamöter ingår i en internationell delegation som övervakar parlamentsval i Moldavien på söndag den 28 november. Detta är det tredje valet till parlamentet under kort tid, de två tidigare hölls den 4 maj och den 29 juli 2009.

Den internationella delegationen består av ledamöter från OSSE:s parlamentariska församling (Organisationen för Säkerhet och Samarbete i Europa) samt av Europarådets parlamentariska församling. Valövervakningen sker i samarbete med OSSE:s kontor för demokratiska institutioner och mänskliga rättigheter (ODIHR).

Valövervakningen sker i vissa utvalda delar av landet. Parlamentarikernas uppgift är att på plats i olika vallokaler övervaka valtillfället, förseglingen av röstsedlarna och rösträkningen.

Från riksdagens OSSE-delegation deltar Margareta Cederfelt (M), Kerstin Engle (S), Walburga Habsburg Douglas (M), Christian Holm (M) och Marie Nordén (S).
Från Europarådets delegation i riksdagen deltar Marietta de Pourbaix-Lundin (M) samt Kerstin Lundgren (C).

Walburga Habsburg Douglas (M), ordförande i riksdagens OSSE-delegation, är även ledare av en ad hoc-grupp inom OSCE PA om Moldavien.
Marie Nordén (S) har övervakat båda de tidigare parlamentsvalen.

Presskonferens
På måndag den 29 november hålls en presskonferens i Chisinau om erfarenheterna från parlamentsvalet i Moldavien.

Källa: Riksdagen.