Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

James Thompson klar för Volvo och Polestar

Foto: Volvo Personbilar.

Volvo Personvagnar har med sin officiella motorsportpartner Polestar Racing skrivit kontrakt med tvåfaldige brittiske och europeiske mästaren James Thompson från 2011.

James Thompson kommer att tävla för Volvo Polestar Green Racing i 2011 års upplaga av STCC som nu ändrar status från Swedish till Scandinavian Touring Car Championship.

– Vi är mycket glada att välkomna James Thompson till Volvo och Polestar. Med sina meriter är jag säker att han kommer att känna sig som hemma hos oss – Volvo är marknadsledande personbilmärke i Sverige och vårt team Polestar har vunnit fyra av fem möjliga mästerskap här de senaste två åren, säger Thomas Andersson, VD för Volvo Personbilar Sverige.

STCC, WTCC och utveckling av standardbilar

James Thompsons uppdrag kommer att sträcka sig utöver STCC. Derek Crabb, motorsportdirektör för Volvo Personvagnar förklarar:

– Först och främst har James i uppgift att slåss för att vinna båda titlarna i STCC för Volvo och Polestar. Utöver det kommer James ha en viktig roll i den utvärdering av World Touring Car Championship som Polestar utför för vår räkning under 2011. Slutligen kommer James även att ingå i Volvos utvecklingsteam för chassidynamik för standardbilar tillsammans med Polestars WTCC-förare Robert Dahlgren.

Med premiärerna i STCC och WTCC allt närmare, är det full fart inom Volvo Motorsport och Polestar Racing. Mitt i allt detta acklimatiserar sig nu en synnerligen laddad och glad James Thompson:

– Jag är självklart jätteglad. Volvo och Polestar har presenterat en väldigt tydlig flerstegsplan med en långsiktig potential. Men framförallt finns det ett fantastiskt självförtroende och mycket energi här. Redan under mitt första officiella besök på Polestar och Volvo i förra veckan ingick ett test av en prototyp av en standardbil på agendan. Nu är jag på väg till Spanien för att köra test med tävlingsbilen. Jag är verkligen glad att vara en del av detta med Volvo och Polestar.

Premiär för James Thompson som Volvoförare blir den 24 april på Jyllandsringen i Danmark då Volvo inleder sin 16:e raka säsong i STCC. Han kommer att köra Volvos mest segerrika tävlingsbil hittills, Volvos etnoldrivna C30 DRIVe-racer, utvecklad med Polestar.

2011 Kalender – Scandinavian Touring Car Championship

1 ) 24 april Jyllandsringen, Danmark
2 ) 7 maj Ring Knutstorp, Sverige
3 ) 21 maj Mantorp Park, Sverige
4 ) 18 juni Gothenburg, Sverige
5 ) 2 juli Falkenberg, Sverige
6 ) 13 augusti Karlskoga, Sverige
7 ) 28 augusti Jyllandsringen, Danmark
8 ) 10 september Ring Knutstorp, Sverige
9 ) 24 september Mantorp Park, Sverige

Källa: Volvo Personbilar.