Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Allt kul på två hjul och lite mera

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

Nu har den äntligen här, mässan som du kanske längtat hela vintern på. På två hjul heter denna Mc mässa i Älvsjö utanför Stockholm som även inkluderar både tre och fyrhjulingar och massor av skön utrustning.

På plats i hallen har de samlat hundratalet  nya och fräscha motorcyklar ,mopeder ,trehjulingar och massor av fyrhjulingar eller ATV. Nu är ju inte en motorcykel bara ett häftigt och spännande motorfordon utan en del är ju rena konstverken. En bra sak som verkar vara regel är att man får röra på och även provsitta på de flesta av fordonen. De som inte vill ha sina konstverk för närgående studerat har oftast dem stående på en lite utställnings monter eller satt upp rör ej skyltar så klart. För säkerhets skull rekommenderas ändå att fråga de ansvariga i montern.

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

Självklart finns det även tävlingsmotorcyklar att vila ögonen på. En del av crosshojarna finns även att testsitta, men de rena raceråken är off limits vilket inte är så konstigt om man tänker på värdet på dessa. De flesta stora märken är på plats på mässan . Några klassiska märken är Harley Davidson , Victory och Triumph. Sen har vi även Kawasaki, Suzuki, Honda och Yamaha såklart. Italienska Ducati och Piaggo och Vespa är några andra.

Förutom alla sköna bågar och ATV finns även mopeder i olika utföranden . En del är som små mc-kopior och andra är mer praktiska och anpassade , som piaggo och vespa. De finns ju även som motorcyklar, men är fortfarande lika praktiska som transportfordon om man kanske inte vill åka i skinnställ till arbetet.

Sen finns även lite nyare fordon som mopedbilar som ser ut som bilar men ganska mycket mindre. De behövs inte körkort för men ett förarbevis fordras för de flesta . Några lite uddare fordon att beskåda är de annorlunda trehjulingarna som har två hjul fram och bara ett drivhjul bak.Om ni  kanske sett en Messerschmidt som det mest kända märket hette vet ni hur de kan se ut. Men de nya är det lite mer sportigare design på såklart. Här finns även en hel del intressanta prylar och tillbehör såklart. Och mc och fordonsrelaterade kläder och skor och stövlar eller boots.

Behöver du information finns det flera motortidningar ,mc-förreningar och  organisationer, försäkringsbolag, transportstyrelsen, polis och även flera banker med egna montrar. Som lite extra visas det också ett par uppvisningar och shower som extra underhållning. När ni behöver vila så finns det några matställen och café .För er med mindre plånbok står det ett par korvförsäljare utanför entrén som vanligt. De flesta av mc-försäljarna bjuder ofta på något lätt också om du är en potentiell kund.