Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Populärt att gifta sig på Arlanda

Foto: Swedavia / Tommy Säfström

Flygtrafikledningstornet, VIP Service, kapellet – eller varför inte i en riktig jumbojet? 450 par valde Arlanda som plats för vigsel förra året. Nytt för 2010 är möjligheten till samkönade äktenskap.

Det är populärt att prioritera smekmånaden på Stockholm-Arlanda Airport. Nära 450 par valde att gifta sig på flygplatsen i samband med en resa under 2010.

– För de par som vill prioritera bröllopsresan är vigsel på flygplatsen i direkt anslutning till flygresan en bra lösning, säger Anders Bredfell, presschef Swedavia Arlanda.

Majoriteten av brudparen på Arlanda valde kyrklig vigsel.

– Av de 261 brudpar som gifte sig kyrkligt valde 200 par att vigas i flygplatskapellet. En viktig nyhet förra året är möjligheten till samkönade äktenskap. Vi har haft fem samkönade vigslar i kyrkans regi på Arlanda under året som gått, säger Anders Berglund, flygplatspräst på Arlanda.

25 par valde att gifta sig 74 meter upp i luften, på flygtrafikledningstornets besöksbalkong, med utsikt över hela flygplatsen. Tornvigsel är en del av Arlanda VIP Services vigselutbud där full service ingår. Incheckning, egen lounge med catering och champagne och sedan direkttransport till det väntande flygplanet.
En nyhet för 2011 är den perfekta bröllopspresenten där par som redan gift sig och ska på bröllopsresa startar smekmånaden på Arlanda med exklusiv VIP-service.

Även Jumbo Stay, världens enda hotell i en riktig jumbojet, erbjuder vigslar på flygplatsen.

Källa: Svedavia.