Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Första utlandsetableringen för den svenska pubkedjan The Bishops Arms blir Köpenhamn

Bicky Chakraborty, ägare och vd för Sveriges största privatägda hotell/restaurangkoncern, öppnar Bishops Arms på den attraktiva adressen Ny Østergade 14 – en tvärgata till den kända promenadgatan Ströget och strax intill Kongens Nytorv – i Köpenhamn. The Bishops Arms Ny Østergade blir den första utlandsetableringen i kedjans snart 20-åriga historia och företaget lovar att satsa stort.

”Vi har sedan många år haft siktet på Köpenhamn men valde att vänta tills rätt läge dök upp. Med den höga kvalité och det breda utbud av restauranger och barer som Köpenhamn erbjuder får man bara en chans och då gäller det att träffa rätt” säger Jan Segelberg (Chef Affärsområde The Bishops Arms).

Det populära pubkonceptet hade sin början 1993 i den svenska staden Västerås och har genom att erbjuda Sveriges bredaste sortiment av öl & whisky växt till över 30 enheter – från Kiruna i norr till Malmö i söder.

”Denna etablering är unik och utgör ett första steg mot att erbjuda Nordens bredaste sortiment av öl & single malt whisky” säger marknadschef Henok Fentie.

The Bishops Arms Ny Østergade öppnar i Mars 2011.

Den första Bishops Arms puben öppnade 1993 i Elite Stadshotellet i Västerås. Namnet på kedjan kommer från närheten till domkyrkan, som ligger i kvarteret intill. Idag finns det 32 Bishops Arms, samtliga pubar som öppnats är fortfarande i drift.

Bishops Arms ägs och drivs av Elite Hotels of Sweden som till 100 % ägs av Bicky Chakraborty.

Källa: