Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Innebandy: Herrtruppen kompletteras

Henrik Delborn Foto: Pixbo Red Fox

Innan transferfönstret för säsongen stängdes gjorde Pixbo Wallenstam klart med ytterligare två spelare som uppbackning till herrtruppen.

Det är snart 32-årige Henrik Delborn som återkommer efter ett drygt års bortavaro från spel på elitnivå. Delborn, med 11 A-landskamper på meritlistan, var under 2000-talets första årtionde en av klubbens absolut tyngsta pjäser.

– Genom Delborn tillförs både rutin och tyngd, vilket vi har känt ett behov av att komplettera till våra snabba forwards, helt enkelt skapa fler alternativ i vårt anfallsspel, säger tränare Vidar Jonsson.

Delborn ser positivt på återkomsten och säsongsavslutningen: – Det ska bli väldigt kul att köra med Pixbo Wallenstam säsongen ut. Jag hoppas kunna tillföra en del av det som saknats lite innan i form av tyngd i anfallsspelet, och sedan även vara med att driva på laget före och under matcher.

Från div. 1 och Floda IBK inlånas 24-årige forwarden Linus Andersson. Vidar Jonsson om Linus: – Linus är en rightad forward med speeden och tekniken som sitt främsta vapen. Ska bli spännande att följa honom under slutdelen av säsongen. Det känns bra att få in ytterligare en rightad forward.

Båda spelarna är tillgängliga för spel till Pixbo Wallenstams nästa match i Svenska Superligan hemma mot Falun den 13 februari.

Källa: Mynewsdesk