Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Första svenska sagoboken för iPad – Rödluvan och vargen

Foto: Mynewsdesk.
Just sagoböcker har varit en populär kategori av appar för iPad. En av de första som visades när iPaden släpptes var Alice i Underlandet. Nu släpper nystartade bolaget Appir den första svenska sagoboken för iPad. Det är den klassiska sagan ”Rödluvan och vargen” som är först ut, och fler är på gång.

– Vi ser att iPhonen och iPaden används mycket av och tillsammans med barn. Det är dock ont om appar på svenska, vilket är viktigt när man vänder sig till barn, menar Henrik Gemoll, en av upphovsmännen bakom sagoappen.

I Rödluvan och vargen så kan man välja om man vill läsa själv eller låta en röst berätta sagan. Sagoberättare är Ingemar Carlehed, kanske inte så känd till namnet men när man hör rösten så känner man direkt igen den från filmer som till exempel Nalle Puh, Peter Pan och Lilla sjöjungfrun.

Appen innehåller flera gömda funktioner som man hittar när man klickar på olika platser i bilderna. Exempelvis så finns det pussel, memoryspel och andra saker som gör sagostunden extra spännande. På varje bild finns även en liten ekorre som gömt sig och letar efter sina ekollon.

– Det är särskilt viktigt att det blir rätt nivå på interaktiviteten i appar som riktar sig till barn. Det måste vara enkelt och tydligt att förstå, och samtidigt lagom utmanande och spännande, berättar Henrik Gemoll.

Fler appar för barn är på gång från Appir.
En version för iPhone kommer släppas inom kort.

Källa: Appir.