Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Antikmässan ökade med flera tusen besökare

Foto: August Eriksson, Stockholmsmässan
Foto: August Eriksson, Stockholmsmässan

Antikviteter och vintage är hetare än någonsin. Antikmässan som ägde rum på Stockholmsmässan 17-20 februari, ökade antalet besökare med nästan 7000 personer jämfört med förra året. Det är en ökning med 29 %.

Sammanlagt kom 30 980 personer till Antikmässan i Älvsjö för att shoppa antikviteter till hemmet och samtidigt få inspiration och kunskap. Förra året besökte 24 095 personer mässan.

–  Det är fantasiskt roligt att Antikmässan lockade så många besökare. Det märks att intresset för antikviteter och vintage bara växer. Det handlar både om möjligheten att hitta unika föremål bland antikviteterna och om återanvändning. Det tilltalar många. Utställarna är mycket nöjda och vittnar om många goda affärer – det verkade som om publiken som var i år mer blandad än tidigare, hade tagit till sig temat ”Besjäla ditt hem”, säger Susann M. Granström, projektledare för Antikmässan.

Antikmässan 2011 erbjöd flera nyheter för besökarna. Bland annat arrangerades för första gången aktiviteter för barn, som denna gång anordnades av pedagoger från Östasiatiska museets barnverkstad. Scenprogrammet var fullspäckat och innehöll flera nya programpunkter, bland annat intervjuer med kända personligheter om deras relation till utvalda föremål.

– Många talade om att de upplevde mässan som ny och att de uppskattade förändringarna. Vi har fått mycket beröm från besökarna för vårt fullmatade scenprogram, som var fullsatt. Våra inspirationsutställningar fick också mycket positiv respons, liksom mannekänguppvisningen à la Mad Men, berättar Susann M. Granström.

Antikmässan 2012  ägde rum 16 – 19 februari.  Mässan är Nordens största inom antikviteter och görs i samarbete med Sveriges Konst- och Antikhandlareförening, SKAF.

Källa: Stockholmsmässan