Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Alpcot Agro utser ny verkställande direktör

Alpcot Agro AB (“Alpcot Agro”) meddelar att man rekryterat Jens Peter Aabyen som ny verkställande direktör. Aabyen kommer att tillträda den 1 april 2011, och vara baserad vid Alpcot Agros huvudkontor i Moskva.

Jens Peter Aabyen är 39 år gammal och har lång erfarenhet av att driva och förvalta verksamheter i Ryssland. Han kommer närmast från en position som verkställande direktör för Flexa Invest ApS, ett bolag som investerar i Ryssland, där han också agerade som styrelseordförande för Flexa Invests dotterbolag ZAO Zapkarelles, ett skogsbruksföretag i ryska Karelen. Under 2008-2009 arbetade Jens Peter Aabyen som verkställande direktör för Dan-Invest, ett bolag som investerar i och utvecklar jordbruksföretag i Östeuropa.

Jens Peter Aabyen har en bakgrund som advokat (Dansk advokatexamen) och har en magisterexamen i juridik från Köpenhamns universitet.

Björn Lindström, Alpcot Agros nuvarande verkställande direktör, kommer att fortsätta vara aktivt engagerad i Alpcot Agro som investeringsrådgivare.

Joakim Ollén, styrelseordförande i Alpcot Agro, kommenterar:
”Det är med glädje jag välkomnar Jens Peter Aabyen till bolaget. Han har stor erfarenhet av den ryska marknaden och värdefulla kunskaper om de områden där vi är verksamma. Än viktigare är att vi upplever att Jens Peter har de personliga egenskaper som gör honom till en utmärkt verkställande direktör för Alpcot Agro.”

Björn Lindström, verkställande direktör, säger i en kommentar:
”Jag har nöjet att presentera Jens Peter som min efterträdare. Jens Peter kommer att ha full uppbackning från Alpcot Capital Management i sitt arbete som verkställande direktör, och vi skall med gemensamma krafter utveckla Alpcot Agro till ett lönsamt och framgångsrikt jordbruksbolag.”

Källa: Alpcot Agro.