Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Första deltävlingen i Formel 1-VM vanns av Sebastian Vettel

Foto: Morio

Årets första deltävling i årets Formel 1-VM i Melbourne blev som väntat mycket underhållande. Det blev en hård fight efter tredje pallplatsen, men segraren Sebastian Vettel, Red Bull dominerade och var så gott som helt ohotad.Tvåan Lewis Hamilton, McLaren blev inte heller riktigt hotad utan höll hela loppet.Tredje platsen togs till slut av ryssen Vitalij Petrov i Renault , hans första pallplats.

Sebastian Vettel i sin Red Bull dominerade från första varvet och var tillsammans med tvåan Lewis Hamilton, McLaren aldrig hotade, däremot från tredje plats och nedåt bjöds på många intressanta bataljer där däcksstrategierna spelade avgörande roll. En lycklig trea blev till slut ryssen Vitalij Petrov i Renault som därmed tog sin första pallplats i Formel 1. Med hjälp av en blixtrande snabb stint på de hårda däcken jagade Ferraris Fernando Alonso i slutet av racet ikapp Petrov men kom aldrig så nära att han kunde utmana om tredjeplatsen.

Att Pirellis PZerodäck kunde hålla prestandan under lång tid bevisade loppets kanske största överraskning, rookien Sergio Perez, som var den ende i startfältet som satsade på enstoppsstrategi, något som till slut gav honom en 7:e plats i sitt första F1-race.

Källa: Pirelli.