Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

NCC bygger två cirkulationsplatser i Täby centrum för 290 MSEK

NCC Construction Sverige har fått i uppdrag att bygga två cirkulationsplatser med tunnel mellan dem, på Stora Marknadsvägen i Täby centrum. I uppdraget ingår även markarbeten med stora jord- och berg-schakter samt omfattande lednings-omläggningar. Uppdragsgivare är Täby kommun och ordervärdet är cirka 290 MSEK.

Projektet har utmaningar i flera dimensioner, både byggtekniskt och logistikmässigt. Utformningen av cirkulationsplatserna är något utöver det vanliga. Cirkulationsplatserna byggs i två plan med en tunnel mittemellan.

– Den arkitektoniska utformningen är spektakulär, det ställer höga krav på oss, säger Thomas Widehag, entreprenadchef NCC Construction Sverige, region Stockholm/Mälardalen.

Stora Marknadsvägen är rejält trafikerad med Täby centrum på ena sidan och Roslagsbanan på andra sidan, men handel och trafik skall fortsätta som vanligt under byggperioden. Trafiken leds om på en redan befintlig tillfällig bro och på befintliga alternativa vägar.

– NCC Construction Sverige AB har efter utvärdering av kriterierna ekonomi, kompetens, kvalitet och referenstagning bedömts vara det företag som lämnat det för kommunen mest fördelaktiga anbudet, säger Rolf Nyberg på Täby kommuns infrastrukturenhet.

Byggstart är planerad till mitten av april , cirkulationsplatserna och tunneln skall vara klara hösten 2012 och projektet blir helt färdigt hösten 2013. Projektet sysselsätter cirka 30-35 personer. Orderregistrering sker i det första kvartalet 2011.

Källa: NCC .