Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Elstolpe föll ner på spåren i Karlberg

Foto: David Spak / SpaksMedia.

Vid 20.00-tiden inleddes arbetet med att röja upp och förankra den stolpe, som håller anordningen med kontaktledningen på plats ovanför järnvägen vid Karlberg, som tidigare under kvällen föll ner på spåren. Ingen person skadades, men tågtrafiken drabbades av omfattande förseningar.

Arbetet med att förankra stolpen som föll ner kommer att pågå under natten mot lördag. Man beräknar att tågtrafiken ska vara igång igen på lördagsmorgonen.
Det var strax efter 17.00, som samma stolpe som föll ner på spåren igår, föll ner igen. Det låter kanske konstigt, men det var på exakt samma plats detta inträffade som torsdagens incident, som lamslog tågtrafiken till och från Stockholms central på den norra sidan.
Trafikverket skriver på sin hemsida att stolpen är provisoriskt uppsatt i samband med arbetet med Citybanan. Konstruktionen ska vara utförd enligt gällande regler och den ska vara godkänd och besiktigad.

Olyckan ledde inte till helt totalstopp. Ett fåtal fjärrtåg kunde ledas förbi olycksplatsen via ett stickspår vid Tomteboda, men SLs pendeltågstrafik drabbades hårt av olyckan. Pendeltågen från Kungsängen och Bålsta fick vända i Sundbyberg och resande hänvisades till tunnelbanan för vidare färd mot Stockholm central. Pendeltågen från Märsta och Upplands Väsby vände vid Solna och flertalet fjärrtågsavgångar fick ställas in.