Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

SwePart Verktyg under nya ägare

SwePart Verktyg i Tyringe som ingick i NovaCast koncernen har köpts av industrimannen Lars Thunberg som avser att driva verksamheten vidare med oförändrad inriktning.

Konkursförvaltaren i NovaCast, advokaten Bo Ahlenius, Advokatfirman Glimstedt, förklarar sig nöjd med affären och anser att företaget nu kommer i en miljö som har goda möjligheter att på rätt sätt driva verksamheten vidare och trygga anställningarna. Köpeskillingen är också acceptabel för berörda borgenärer.

Affären är förankrad hos de stora beställarna inom fordonsindustrin. Verksamheten kommer att hamna i ett dotterbolag till Verktygs Allians i Hässleholm AB. Verktygs Allians är ett holdingbolag som äger ca 90 % av aktierna i Moderna Verktyg samt 100 % av aktierna i IndustriTeknik. Genom förvärvet fullbordas möjligheten att kunna erbjuda kunder plast- pressgjutnings- och plåtbearbetande verktyg. Den sammanlagda gruppen kommer initialt att omsätta över 100 MSEK. Genom denna storlek kommer olika skalfördelar att uppnås. Företagens marknads aktiviteter kommer att samordnas i Sverige och internationellt.

Källa:NovaCast Technologies AB.