Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

STCC: Tekniska problem förstörde Engströms helg

Från STCC-rallyt 2010 Foto: Wikimedia

Tomas Engström har fått en mardrömslik inledning på STCC-säsongen.
Efter två tävlingshelger är han poänglös och mycket av förklaringen ligger i ett fel i bilens framvagn som gäckade teamet under Knutstorphelgen.
– Vi gick igenom data från flera år bakåt i tiden innan vi hittade felet, sade Engström.

Engström kämpade hårt på fredagens test och kval men bilen understyrde kraftigt och slet hårt på däcken.
En analys av gamla data gjorde att teamet fattade misstankar att det var en specifik detalj i framvagnen som spökade. Detaljen byttes och då blev det plötsligt bra fart på Seco Racing Teams Honda Accord. Engströms varvtider i båda heaten var konkurrenskraftiga men det är svårt att prestera resultat med en startposition långt bak i fältet.

I första heatet hände inte mycket och Engström avancerade två placeringar, till elfte plats.
Andra racet blev desto mer händelserikt och Engström avancerade ett par placeringar på de första varven. På fjärde varvet kom säkerhetsbilen ut när en bil skulle bärgas och i omstarten såg Engström ut att kunna plocka några placeringar till.
Men då blev han påkörd av Rickard Rydell.
– När jag var mitt i böjen small det bara till. Jag förstår inte riktigt varför Rickard körde på mig, vi hade gott om plats.
Engström kom till Knutstorp med förhoppningar om ett bra resultat.
– Det här var inte vad jag hade hoppats på. Det positiva vi får ta med oss till Mantorp är att bilen gick väldigt bra i racen, sade Tomas Engström.

Resultat:

Race 1: 1) Fredrik Ekblom, biogas.se, Volkswagen 2) Tommy Rustad, Polestar Racing, Volvo, +0,466, 3) Rickard Rydell, Chevrolet Motorsport Sweden, Chevrolet, +1,369… 11) Tomas Engström, Seco Racing Team, Honda Accord, +17,332

Race 2: 1) Mattias Andersson, MA GP, Alfa Romeo, 2) Johan Stureson, IPS, BMW, +0,564, 3) Colin Turkington, Flash Engineering, BMW, +1,145. Tomas Engström bröt.

Källa: LIE Media