Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Motorsport: Dubbelseger till Henrik Furuseth – Opås bröt ett finger…

Foto: Bengt-Åce Gustavsson/ Racefoto

Årets andra deltävling i Formula Basic kördes på Vålerbanen i Norge. Fjolårets komet, Henrik Furuseth, startade helgens tävling i pole före de senaste årens bäste förare; Olav Opås. Furuseth tog kommandot i första racet och ledde från start till mål. Bakom konom var det emellertid en hård kamp om platserna mellan Opås, Falco Wauer, Tommy Östgaard och Robert Svensson.

Opås kände kanske av favorittrycket på hemmabanan och på femte varvet försökte han köra om Wauer på insidan i norra kurvan. Det slutade med att båda hamnade i sandfållan. Opås hade dessutom oturen att ratten slog av ett finger på honom. Kampen om andraplatsen fortsatte och Östgaard blev tvåa 0.7 sekunder före Svensson.

Friskusen Ida Granegärd gjorde ånyo en frisk satsning och det skall bli kul att se henne när hon har lärt sig var gränsen går i varje kurva. Som den gamla F1-stjärnan Gilles Villeneuve en gång sade: – Det är omöjligt att veta var gränsen går, om man inte överskrider den! På sjätte varvet upptäckte Ida var gränsen går för norra kurvan på Vålerbanen…

Joakim Rognlien körde sin första tävling i Formula Basic och han höll ett respektabelt tempo. Andra racet kördes på våt bana och det var återigen Furuseth som höll i taktpinnen. Wauer körde upp sig från sista till andra plats följt av Östgaard och Svensson.

Nästa tävling körs i Karlskoga om tre veckor.

Källa: Mynewsdesk